Konserter

Mingus tilbake i Aulaen i Oslo via Arild Andersen

Det er mange legendariske konserter en gjerne skulle ha opplevd på nytt, eller for første gang. I kveld (tirsdag 12. august) kan du gjenoppleve Mingus i Universitets aula i Oslo.

Noen konserter etterlater seg større spor enn andre, og noen veldig få blir så viktige at de nærmest blir til et begrep. «Mingus i Aulaen» er et slik begrep og refererer til en av de største og mest omtalte jazzkonsertene i Norge. Konserten hadde en entusiastisk forhåndsomtale signert Jan Erik Vold, og en tilsvarende begeistret anmeldelse signert Arne Nordheim i Dagbladet dagen etter.

I år er dette 50 år siden, og idéen om å markere dette med en konsert i Aulaen formidlet Oslo Jazzfestival videre til bassisten Arild Andersen. Han var selv på konserten som 18 åring sammen med hele det unge jazzmiljøet i Oslo, og nå får Oslo Jazzfestivals publikum en mulighet til å gjenoppleve konserten via Arild Andersens Sekstets tolkning av denne.

Originalkonserten pluss konsert fra Belgia og Stockholm på samme turneen, kan du se på salt peanuts utmerkede «TV-kanal»: http://salt-peanuts.eu/youtube/charles-mingus-quintet-i-belgia-oslo-og-stockholm/.