Innlegg

Vågan kunstnerisk leder i Trondheim Jazzorkester

11. nov. 2016: Fra Midtnorsk jazzsenter har vi mottatt følgende:

Ole Morten Vågan ny kunstnerisk leder i TRONDHEIM JAZZORKESTER

Styret i Midtnorsk jazzsenter har gleden av å presentere bassist og komponist Ole Morten Vågan (37) til rollen som ny kunstnerisk leder i Trondheim jazzorkester (TJO) fra 1.januar 2017. Han overtar stafettpinnen etter Eirik Hegdal som har vært kunstnerisk leder siden 2010 og sentral musiker/komponist i mange prosjekter siden 2002. Det mest kjente prosjektet under Hegdals ledelse er samarbeidet med Joshua Redman (USA) som startet under Moldejazz i 2006 og som har videreutviklet seg til et større kunstnerisk samarbeid med CD-utgivelsen «Triads and more» og en rekke konserter i Europa. Eirik Hegdal har mixet ferdig en ny utgivelse med TJO & Joshua Redman og det er intensjonen at denne skal utgis i nær framtid.

Ole Morten Vågan har deltatt i ulike prosjekter i Trondheim jazzorkester siden 2005 og er meget godt kjent som musiker og komponist i ensemblet. Han hadde blant annet et bestillingsverk for Trondheim jazzorkester som ble urframført på Trondheim jazzfestival i 2014. Dette prosjektet ble senere valgt ut til showcase-programmet under bransjefestivalen JazzAhead i Bremen i april 2016. Mottagelsen hos en kresen internasjonal bransje/festivalbookere var overveldende og prosjektet er allerede booket til nye konserter i Europa i 2017.  Ole Morten Vågan er også med som bassist i TJO under konsertene med Chick Corea på Blue Note jazz club i New York 16. og 17. november.

Ole Morten Vågan har sin jazzmusikalske utdanning fra NTNU -Jazzlinja i Trondheim. Han inngår i mange band-konstellasjoner og er en av de sentrale musikerne i sin generasjon i Norge. Blant band han har deltatt i er MotifTeam Hegdal, The DecidersHåvard Wiik TrioMaria Kannegaard TrioAndratxBugge Wesseltofts New Conception of JazzMaciej Obara Int. Quartet, Audun Kleive Generator X og i det siste Joshua Redman Trio feat. Jorge Rossy & Ole Morten Vågan.

Foto: Arne Hauge