Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

IMPRO CAMP VOL. 7 i Danmark i august

IMPRO CAMP er en 8 dages musik-camp, der finder sted i sommerferien, fra d. 4.-11. august 2024 i tre spændende huse i Fredericia. Campen er for amatør og upcoming musikere i alderen 18-35 år, der ønsker at udforske genren improvisation. Deltagerne kommer fra hele landet såvel som udlandet. De bliver undervist i improvisation af anerkendte nationale og internationale musikere. Campen afsluttes med en to dages IMPRO Festival.

Formålet med campen er, at skabe et ligesindet indlæringsmiljø, hvor deltagerne udvikler deres musikalske stemme og identitet i eksperimenterende og grænsesøgende lydkunst.
Vi har fokus på at ansætte både kvindelige og mandlige instruktører, for at understøtte kønsbalance. Hvilket vi kan se har en positiv effekt på antallet af kvindelige instrumentalister der tilmelder sig. Vi tror på, at for at inkludere flere unge kvinder i musikmiljøet, har de brug for kvindelige forbilleder.

IMPRO CAMP har været afholdt i 6 år med op til 35 deltagere og der har i gennemsnit været en venteliste på 3-5 personer. Vi tiltrækker deltagere fra hele Danmark og vi skaber en unik camp uden for storbyernes mange tilbud. Desuden bidrager vi med et alternativtmusikprogram til Fredericias kulturliv.

Vi kan se på tilmeldingerne til IMPRO CAMP at 25-40% af de deltagende har været kvinderde sidste 6 år. Samt at under  IMPRO CAMP vol. 2-6 har minimum 50% af deltagerne væretgengangere fra de forgangne år, og de kommer fra hele  landet såvel som udlandet for at deltage med mange forskellige musikalske retninger; konservatorier, MGK, musikskoler og nogle helt uden tilknytning til musikuddannelse/musikskole. Vi oplever en stigning i deltagere fra udlandet i takt med at flere og flere unge hører om campen, da en lignende camp med fokus på improvisation og eksperimenterende musik ikke umiddelbart findes i Europa. IMPRO CAMP er ikke bare medskaber i at udvide de unges musikalske netværk, men er også med til at udvikle deres sociale- og musikalske talent og er grobund for etåbensindet og kreativt musikalsk  fællesskab.

IMPRO CAMP er en 8 dages musik-camp, der finder sted i sommerferien, fra d. 4.-11. august 2024 i tre spændende huse i Fredericia. Campen er for amatør og upcoming musikere i alderen 18-35 år, der ønsker at udforske genren improvisation. Deltagerne kommer fra hele landet såvel som udlandet. De bliver undervist i improvisation af anerkendte nationale og internationale musikere. Campen afsluttes med en to dages IMPRO Festival.

Dette års instruktører:
Lars Bech Pilgaard (Danmark) – guitar
Susana Santos Silva (Portugal) – trompet
Ingebrigt Håker Flaten (Norge) – kontrabas
Christian Windfeld (Danmark) – trommer
Carolyn Goodwin (Irland) – saxofoner og klarinetter
Nana Pi Aabo-Kim (Danmark) – dirigent med Extemporize

Extemporize
Extemporize er en fast bestanddel af undervisningen under IMPRO CAMP, hvor alle deltagere  bliver undervist i musiktegnsproget Extemporize – et tegnsprogssystem udviklet af Nana Pi.

Extemporize gør det muligt at komponere numre i nuet og samtidig påvirke musikernes musikalske intuition, imens musikken bliver spillet. I Extemporizeundervisningen er alle  deltagere samlet i et stort orkester, der dirigeres af Nana Pi.
Det er en stor oplevelse for deltagerne at improvisere med så mange musikere på en gang og det er også af den grund blevet til festivalens store afslutningskoncert.

Aktivitetsoverblik
Aktiviteter under IMPRO CAMP består af undervisning i faste combos, combo rotation, instruktør workshops, lyttesession, “Somatic Body Work”, “Ad Hoc Meetings”, instruktør koncert og ”Extemporize” workshop. Her får deltagerne mulighed for at være aktive på deres instrumenter og samtidig få forskellige perspektiver og indgangsvinkler på musikkens mange former.

Nye tiltag
Under IMPRO CAMP vol. 6 indførte vi nogle nye tiltag med stor succes: “Somatic Body Work”, “Ad Hoc Meetings” og udvidede campen med en dag ekstra, så campen nu er 8 dage i stedet for 7 dage. Dette har vi valgt for give mere plads i ugeskemaet. Somatic Body Work: Hver morgen bliver deltagerne undervist i Feldenkrais-metoden af den tyske Feldenkrais-instruktør Tobias Link. Feldenkrais-metoden baserer sig på nervesystemets evne til at finde nye løsninger på bevægelsesproblemer og hjælper med at løse kroniske spændinger og ændrer faste bevægelsesmønstre.

Ad Hoc Meetings:
I Ad Hoc Meetings har deltagerne mulighed for at bidrage til skemaet med kreative idéer. Her skabes der plads til at deltagerne selv laver sessions og afprøver koncepter med de andre deltagere og instruktører. Udover de musikalske
bidrag valgte deltagerne også at organisere sociale aktiviteter, såsom strandtur, fodboldkamp og en historisk guidet tur i Fredericia by.

Markedsføring
Vi er aktive på sociale medier. Laver plakater og flyers. Musikskoler, konservatorier og MGK’er vil blive tilbudt at få en Extemporize workshop af Nana Pi, der samtidig vil lave reklame for camp og festival. Samt ambassadører i de tidligere deltagere af IMPRO CAMP.

Faciliteter
IMPRO CAMP vol. 7 foregår på Det Bruunske Pakhus, Den Kreative Skole og Tøjhuset i Fredericia, hvor deltagerne har gode faciliteter til at øve i og få ensemble undervisning, samt flere musik scener til at skabe en festival i slutningen af campen. Deltagerne overnatter på Det Bruunske Pakhus under campen. Der er køkken, bad og sovepladser. Deltagerne medbringer selv sengelinned/soveposer. Deltagerne medbringer selv egne instrumenter, som kan opbevares på stedet i de dage campen afholdes. Der er desuden mulighed for lån af instrumenter og teknisk udstyr af Den Kreative Skole og Tøjhuset.

Deltagerbetalingen er 2.600,- DKR pr. person og her får deltagerne undervisning, kost og logi.
Dokumentation af IMPRO CAMP

IMPRO-festival
IMPRO CAMP afsluttes med en to dages IMPRO-festival, der afholdes i Fredericia. Her vil campens deltagere optræde side om side med professionelle musikere.

Festivalens profil vil bestå af deltagere fra campen med egne kompositioner, samtidig med at professionelle improvisations-musikere vil være programlagt. Udover at deltagerne spiller koncert med deres respektive combos og Extemporize, så kan deltagerne også ansøge om at spille med deres eget band på festivalen, når de tilmelder sig IMPRO CAMP. Campen tilføres festivaldelen for at bringe erfaringerne med improvisationsgenren ud som offentlige koncerter og dermed et publikum.

Festivalen er med til at bringe erfaringerne med improvisation genren ud som offentlige koncerter og dermed et publikum.

Bæredygtighed
For at gøre en forskel i kønsbalance og musikalsk diversitet er det afgørende at sætte fokus på dette før eller i begyndelsen af ens musikuddannelse. Med Impro Camp håber vi at påvirke nyere generationer, som vil bidrage til et mangfoldigt samfund.

Alt mad der serveres under campen er vegetarisk og vi forsøger så vidt muligt at købe økologiske fødevarer og tilbyde plantebaseret produkter frem for mælkeprodukter. Rester fra aftensmaden spises til frokost dagen efter. Vi opfordrer musikere der spiller på festivalen til at rejse med tog eller bus og undgå fly.

Samarbejdspartnere
Musikaftenskolen Lillebælt i Fredericia/Middelfart : Medfinansiering og Markedsføring
Den Kreative Skole i Fredericia : Facilitering og Formidling
Tøjhuset i Fredericia : Facilitering og Markedsføring
Det Bruunske Pakhus i Fredericia : Facilitering
Improvisationskollektivet Eat The Frog i Tyskland : Formidling

Arrangører
The Community er en forening, et internationalt kollektiv af improvisationsmusikere, der arbejder for at forbinde og udvide netværket af improvisatorer og musikere over hele verden, ved at lave arrangementer hvor interaktion altid er et bærende element.

LydPaletten er en platform der har til formål at fremme det rytmiske musikliv, med fokus på improvisation. LydPaletten arrangerer events i samarbejde med Ungdommens Hus, Tøjhuset og Musikaftenskolen Lillebælt.

Om samarbejdspartnere
Pakhuset, Tøjhuset, Musikaftenskolen Lillebælt og Den Kreative Skole i Fredericia er blevet til faste lokale medarrangører og samarbejdspartnere, der både støtter økonomisk, lægger lokaler og medarbejdere til og bidrager med markedsføring af IMPRO CAMP på de medier de anvender. Endvidere vil andre lokale, regionale, nationale og internationale samarbejdspartnere og skoleklasser, musikskoler, konservatorier, dagsinstitutioner og foreninger blive inviteret til workshops i løbet af campen og festivalen.

Improvisationskollektivet Eat The Frog i Münster i Tyskland er formidler af Extemporize og IMPRO CAMP. Kollektivets to grundlæggere, Stefan Schneider og Tobias Link, har igennem deltagelse af IMPRO CAMP lært at dirigere med Extemporize. Med disse kundskaber har de skabt en fast månedlig 1 dags workshop ”Extemporize”, der altid afsluttes med en koncert på spillestedet ”Trafostation” i Münster. Udover at de formidler og eksponere Extemporize til musikere og publikum i Münster, så inviterer de også musikere af IMPRO CAMP til Münster for at spille på deres events.

Arrangører & Samarbejdspartnere
Projektleder Nana Pi har en kandidatgrad fra jazzlinjen ved musikkonservatoriet i Malmø i Sverige. Hun er saxofonist, komponist, dirigent og arbejder hovedsageligt inden for den eksperimenterende jazz scene. Nana Pi er medstifter af LydPaletten og The Community og har udviklet IMPRO CAMP. Hun er forperson for den eksperimenterende musikforening PRiMi, der hver tirsdag afholder 2-3 koncerter på H15 Scene i København. Endvidere underviser hun til daglig i saxofon og improvisation på Den Kreative Skole og Musikaftenskolen Lillebælt i Fredericia. Hun er booker og jamvært på fredagsJAM- en genreløs jam, hver fredag på Tøjhuset i Fredericia. Hun har udviklet musiktegnsproget «Extemporize”, hvilket hun blandt andet modtog P8 Jazz prisen «Årets Ildsjæl» for i 2020.

Nana Pi er med i pladeselskabet Barefoot Records, hvor hun blandt andet har udgivet det anmelderroste album Sentiment med bandet Nezelhorns, der blev nomineret til DMA jazz 2021 i hoved kategorien Årets jazzudgivelse i 2021.
(Pressemelding fra Jazz Camp)