Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Alt klart for Aarhus Jazz Festival

Programmet for Aarhus Jazz Festival 2016 er klart. Festivalen arrangeres i år i dagene 9. til 16. juli, i byen som er europeisk kulturby i 2017. Det er tyngde i toppen og stor bredde i programmet, med 320 konserter med 240 band på de mange scenene rundt om i hele byen.

Årets program er preget av danske band, men man har også fått besøk av en rekke utenlandske musikere. Flere av disse er samarbeid mellom utenlandske musikere og danske utøvere, og selv om musikken i Aarhus, i store trekk, er mer mainstream enn en del andre festivaler, er det mer enn nok å oppdage for alle som er interessert i den merkelige jazzen.

Aarhus Jazz Orchestra er invitert til å gjøre åpningskonserten under årets festival i Musikhuset Aarhus. Det gjør de med den amerikanske saksofonisten David Sanborn som gjest. Senere i uken gjør de fire konserter i Ridehuset med fyrrige flamencotoner under navnet Aarhus Jazz Orchestra Flamenco Big Band. Det skjer under ledelse av den spanske altsaksofonisten og arrangøren Perico Sambeat, som har tatt med seg noen av spanias beste flamencomusikere til Aarhus til et musikalsk toppmøte mellom flamenco og jazz.

I Helsingør Teater kan man høre supertrioen KCB Collective – et samspill mellom den amerikanske trommeslageren Brian Blade, bassisten Scott Colley og den danske altsaksofonisten Benjamin Koppel.

To markante danske musikere, trompeteren Palle Mikkelborg og gitaristen Jacob Bro, med med den lyriske tone i førersetet, møter bassisten Thomas Morgan og trommeslageren Joey Baron på konsert i Atlas, mens saksofonisten Jerry Bergonzi møter pianisten Carl Winther, bassisten Johnny Åman og trommeslageren Anders Mogensen i Klostertorvet.

Ut over det, er det en rekke spennende,d anske navn på plakaten, og hele programmet kan du finne på http://jazzfest.dk

Skriv et svar