Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Støtt / Support salt peanuts*

Innholdet på salt-peanuts.eu er gratis! Det er viktig for oss at det skal fortsette å være slik.

I en tid der improvisert musikk i Norden står sterkere enn noensinne internasjonalt, er det et paradoks at nasjonale medier innskrenker og i mange tilfeller slutter med sin omtale og vurdering av all denne musikken. I en tid der det er flere musikere med kunstneriske ambisjoner og flere spillesteder enn noensinne, er den journalistiske dekningen av området svakere enn noen gang. Mens dette skjer forvitrer den journalistiske kompetansen om denne musikken.

Nordiske musikere og konsertarrangører innenfor improvisert musikk fortjener bedre enn dette. De fortjener at det er i det minste ett journalistisk uavhengig medium som systematisk omtaler deres musikk med kunnskap og analytisk evne og forståelse.

salt peanuts* er, målt i ressurser, et lite nordisk nettsted, men om vi er små har vi store ambisjoner for den videre utviklingen av det. Vi har i fem år gitt en bred omtale av utviklingen av improvisert og annen sterk musikk med et særlig fokus på musikk som skapes eller framføres i de nordiske landene.

Vi er fortsatt lidenskapelig opptatt av dette musikkfeltet. Vi ønsker fortsatt å skape innsikt og forståelse for en kunstform som er under en stadig økende fare for å bli fullstendig marginalisert og glemt i offentligheten.

Den nasjonale pressen i alle land i Norden nærmest neglisjerer denne kunstmusikken. I dag er det så godt som ingen som systematisk omtaler og gir plass til denne musikken, verken i et nordisk eller nasjonalt perspektiv. Derfor mener vi at salt peanuts* er en viktig stemme og bidragsyter til utviklingen av disse musikkformene.

Men selv etter en omfattende og betydelig innsats, er det langt igjen. Denne innsatsen har kostet betydelige krefter og ressurser. Å gi en så bred dekning som det vi har gjort, er gjort uten noen som helst støtte eller svake inntektsmuligheter, har medført et stort gratisarbeid og egeninvestering i virksomheten.

Vi ville derfor sette stor pris på om du ville bidra til å sikre salt peanuts* et langt og bærekraftig liv!

Vi vil aldri bli tabloide i innholdet og vil alltid gi balanserte, kunnskapsbaserte vurderinger av musikken vi omtaler. Hjelp oss å gjøre det mulig!

Om våre tusenvis av lesere hver eneste måned, vil støtte oss med verdien av et plateinnkjøp, en kaffekopp, eller et fast månedlig bidrag, vil det kunne gjøre oss i stand til å sikre vår egen redaksjonelle uavhengighet. Det vil gjøre det mulig for oss å opprettholde et fortsatt høyt nivå på våre artikler og omtaler.

Tenk om vi kunne besøke klubber og festivaler uten at våre korrespondenter må dekke alle kostnader av egen lomme, eller unngå å gjøre oss avhengig av invitasjoner fra velvillige festival- og konsertarrangører. Kanskje kan vi da også dekke nordiske musikkfestivaler og –klubber som i dag er utenfor vårt mulighetsområde?

Kanskje kan vi også – en gang – komme i posisjon slik at vi faktisk kan betale de som skriver i web-tidsskriftet salt peanuts*, om ikke annet så i hvert fall et symbolsk honorar for et omfangsrikt arbeid.

Tusen takk for alle bidrag!