Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Andreas R. Meland er ansatt som ny festivalsjef for Sildajazz

Styret i Stiftelsen Sildajazzen i Haugesund, har ansatt Andreas R. Meland (40) som ny festivalsjef. Meland tiltrer stillingen fra nyttår.
Haugesunderen Andreas Risanger Meland kommer fra stillingen som Label Manager i Grappa Musikkforlag. I Grappa har Meland blant annet hatt ansvaret for ECM i Norge, bygd opp underetiketten HUBRO og vært ansvarlig for jazzetiketten ODIN.

Meland har etter over 15 år i Grappa Musikkforlag opparbeidet seg en omfattende erfaring og et stort nettverk i musikkbransjen både nasjonalt og internasjonalt. I Haugesundregionen er Meland mest kjent som en av gründerne bak Safe as Milk-festivalen, Frisild og konsertserien LYD. Meland er i dag blant annet styremedlem og medlem av programkomiteen i Moldejazz.

– Når valget falt på Andreas R. Meland, er det fordi han har en god kombinasjon av personlige egenskaper, motivasjon, strategiske egenskaper og solid musikkfaglig bakgrunn. Meland matcher dermed godt Sildajazz sine behov og ambisjoner inn i fremtiden, sier styreleder i Stiftelsen Sildajazzen.

– Sildajazz er Haugalandets største og mest samlende kulturarrangement. Det er en musikkfestival, men også et innarbeidet samlingspunkt i distriktets felles årshjul. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven med å lede festivalen inn i en ny tid. Jeg brenner sterkt både for min hjemby Haugesund, for jazz og for en stor bredde av musikalske uttrykk. I tett samarbeid med mange gode krefter ønsker jeg å styrke Sildajazz, og å ruste festivalen for fremtiden, sier Andreas R. Meland.

Tekst: Sildajazz
Foto: Håkon Nordvik

Skriv et svar