Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Anna Wallentin blir ny chefredaktör för tidningen JAZZ

Världens äldsta och Sveriges enda jazztidning, där Svensk Jazz är en av stiftarna, får ny ledning när Anna Wallentin den 1. mars tillträder som ny chefredaktör. Hon efterträder Magnus Nygren som lämnar tidningen efter drygt sju innehållsrika och utvecklande år på posten.

«Jag ser med spänning, stor arbetslust och förväntan fram emot att ta mig an rollen som ny chefredaktör. Det är en unik position i musik-Sverige som jag känner mig glad och stolt över att få ansvara för», säger Anna Wallentin.

Anna Wallentin kommer närmast från Norrköpings Tidningar där hon varit tongivande kulturskribent med särskild inriktning på musik via reportage, artikelserier, personporträtt, krönikor och kritik. Anna har också medverkat som gästskribent i andra dagstidningar och tidskrifter, bland andra Västerbottens-Kuriren (VK), Västerbottens Folkblad (VF), Magasinet Filter, och Lira – och givetvis i OrkesterJournalen, en miljö som alltså inte är obekant för henne. Anna har vidare haft juryuppdrag för Sveriges Radios Jazzkatten och JAZZ/OrkesterJournalens Gyllene Skivan. Anna har också gjort radioreportage för Sveriges Radio P2 och Sveriges Radio P4.

«Vi känner oss väldigt nöjda och glada över att ha fått Anna Wallentin ombord hos oss», säger Gunno Sandahl, ordförande i Stiftelsen OrkesterJournalen som är ägare och utgivare av tidningen JAZZ. «Annas gedigna och breda erfarenhet från en rad olika medier och sammanhang kommer att bli en stor tillgång när JAZZ ska utvecklas ytterligare som Sveriges enda dedikerade jazzmagasin».

«Vi tackar samtidigt Magnus Nygren varmt för hans insats för OJ/JAZZ och önskar honom all lycka i sin fortsatta verksamhet, som vi hoppas kan komma att omfatta ett och annat inspel i JAZZ framöver», tillägger Gunno Sandahl.

(svenskjazz.se)

Skriv et svar