Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Arild Andersen med Mingus-musikk i Montmartre

Den 20. november bør krysses av i kalenderen til alle jazzinteresserte som befinner seg i København. Da kommer Arild Andersen Sextet sitt prosjekt, «Mingus i Aulaen» til Montmartre.

Den 12. april 1964 spilte Charles Mingus med sin sectret i Universitetets Aula i Oslo. Det skulle vise seg at konserten ble legendarisk, og den er blitt et referansepunkt for hva som skjedde på jazzfronten i Oslo på 60-tallet.

På oppdrag fra Oslo Jazzfestival, satte Arild Andersen sammen et nytt band for å feire at det var 50 år siden denne begivenheten. Konserten fant sted i samme aula, med fullsatt sal den 12. august 2014.

Arild Andersen, som nettopp fylte 70 år med to store feiringer på Nasjonal Jazzscene i Oslo, er norges ubestridte bassmester. Opp gjennom årene har han gjort en rekke plater på bl.a. ECM, med alt fra Jan Garbarek, Terje Rypdal, Bobo Stenson, George Russell, Sheila Jordan, Charlie Mariano, David Darling, Carsten Dahl og Bill Frisell, for å nevne noen, og i den norske jazzhistorien har han satt solide spor etter seg med egne band, Masqualero, Sagn og en rekke andre konstellasjoner.

Saksofonisten Petter Wettre skrev blåserarrangementene og Arild Andersen noterte ned komparrangementene fra Mingus originaler. Musikken dreier seg i hovedsak rundt repertoiret som ble spilt på konserten i 1964, og vi gleder oss til å høre denne gjengen av norske stjernemusikere på scenen i Montmartre denne kvelden.

I bandet får vi høre:
Arild Andersen (b),
Petter Wettre (ts, cl),
Klaus Ellerhusen Holm (asw, bcl),
Eivind Lønning (tp),
Erlend Slettevold (p)
Gard Nilssen (dr).

Les mer og bestill billett på http://www.jazzhusmontmartre.dk/

Skriv et svar