Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Avant-gardeisk søndagsmatiné i JazzCup

Danmark åpner mer og mer opp. Konserter dukker opp, og livet begynner å vende tilbake til det vanlige igjen. Og søndag 30. mai klokken 15:00 er salt peanuts* dypt involvert i en søndagsmatiné i avant-gardens tegn i JazzCup i Gothersgade 107 i København.

Her får man mulighet til å høre den danske tonekunstneren Randi Pontoppidan i duo med den amerikanske bassisten Greg Cohen i et sjeldens samspill.

Bassisten Greg Cohen er en av klodens mest etterspurte bassister, som har samarbeidet med såpass forskjellige kunstnere som Woody Allen, Bob Dylan, Willie Nelson, Lourie Anderson, Steve Beresford, David Byrne, Kenny Davern og Ken Peplowski, Dave Douglas, Marianne Faithfull, Marc Ribot, John Zorn og, ikke minst Tom Waits.

Randi Pontoppidan, er en ytterst dyktig, eksperimenterende vokalist og electronica-utøver fra Danmark. Men hun har ikke bare arbeidet med eksperimenterende musikere. Hun har også spilt med Jamaladeen Tacuma, Simon Toldam, Jørgen Leth, Lotte Anker, Stuart Lynch, Makiko Hirabayashi og ikke minst, med Jacob Davidsen og Sissel Vera Petersen i Silence Trio. For kort tid siden kom hun og ut med innspillingen «Inner Lift» i duo med Pettersen på det amerikanske Chant-selskapet.

Pontoppidan og Cohens samarbeid kalles Event Horizon, og i 2018 resulterte samarbeidet i platen «Space Geode» (Chant), og anmeldelsen av laten kan du lese HER.

Så på søndag 30. mai blir det mulighet for et sjeldent gjenhør med de to utmerkede musikerne i JazzCup, Gothersgade 107 (rett ved Kongens have), klokken 15:00.

Billetter (150,- / 120,-) selges i døren.

Skriv et svar