Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Barn(ö)teater och Japanturné

Trumpetfenomenet Niklas Barnö som för några år sedan ansågs vara ”nykomling” på ”väg uppåt” har etablerat sig som en av de mest hyllade jazz/impro-trumpetarna i Sverige. Nu far han till Japan tillsammans med Alberto Pinton på en 10 dagars turné. De kommer att höras i Tokyo (15 februari och 18 februari), i Yokohama (14 februari), Sapporo (8 februari) och flera andra städer.

Frontfiguren är Alberto Pinton, klarinetter, saxofoner, flöjter och komposition, och hans ”Noi Siamo”, där Torbjörn Zetterberg spelar bas och Konrad Angas trummor.

Barnö uppträdde den 4 februari inför ett hundratal barn och föräldrar på Teater 3 i Stockholm på lördagen. ”Tidsfördriv” är namnet på pjäsen, där Barnö spelar trumpet och agerar tillsammans med akrobaterna Signe Veinholt och Britta Wålstedt. Dragspelet i kvartetten hanteras av Love Meyerson.

Föreställningen är språkfri och handlar om lekar som försvunnit. Barnö improviserar utifrån ett givet tema. Barn och vuxna klappar händer, stampar i golvet och ropar hängivet mot scenen.

”Tidsfördriv” är en pjäs där musik, akrobatik och drama samsas i en varm atmosfär.

Men innan ”Tidsfördriv” ger sig ut på turné bland landets skolor, får man vänta tills Barnö återvänt från Japan.

Text: Lars Grip
Foto: Jan Granlie

Skriv et svar