Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Ben Webster Prisen 2022 til Kathrine Windfeld

I år uddeles Ben Webster Prisen for 46. gang.

Prisen går i år til pianisten, komponisten, arrangøren og orkesterlederen Kathrine Windfeld.

Hun giver koncert med sit big band ved prisuddelingen d. 22. maj 2022 i Portalen i Greve i Danmark.

Ben Webster Foundation sier i en melding følgende om prismottageren: «Ben Webster Prisen går i år til pianisten, komponisten, arrangøren og big bandlederen Kathrine Windfeld og med prisen skriver hun sig ind i en fornem række af komponister og arrangører, der har modtaget prisen. Ernie Wilkins, Niels Jørgen Steen og Jens Klüver har tidligere modtaget prisen for deres storslåede arbejde med bigbandformatet.

Kathrine Windfeld har som pianist, komponist, arrangør og ikke mindst orkesterleder med stor originalitet både fastholdt og fornyet bigband-genren, som er en af jazzens allervigtigste hjørnestene.

Hun leder Kathrine Windfeld Bigband der spiller hendes kompositioner, og har 4 udgivelser med egen big band musik bag sig. Desuden har prismodtageren komponeret til DR Big Band og været gæstedirigent rundt om i Europa, ikke mindst i Sverige med det anerkendte Bohuslän Big Band og Frankfurt Radio Big Band. Hendes musik er kompleks, rytmisk og energisk og med tydelige rødder i jazzhistorien. Det kunstneriske niveau er tårnhøjt, og Kathrine Windfelds bidrag til jazzen i Danmark kan ikke overvurderes.

Ben Websters Fond er glad for og stolt over at kunne give årets Ben Webster Pris til en så fremtrædende, opfindsom og givende musiker, komponist, arrangør og orkesterleder.

Citater fra Ben Websters Fonds formand Jesper Løvdal: ”Årets prismodtager har i allerhøjeste grad bidraget til at bigband-musikken, som er en del af jazzens inderste sjæl, lever og blomstrer, når hendes musik fremføres i både Danmark og resten Europa. Ben Webster selv var et fyrtårn i Duke Ellingtons orkester, så der er med stor glæde, at prisen for første gang siden 2002 går til en orkesterleder. Vi kan i den grad takke Kathrine Windfeld for – med egne originale, opfindsomme, komplekse og smukke kompositioner og med stærk orkesterledelse – at gøre jazzen levende og give publikum store oplevelser. Hendes dedikation til selve musikkens fællesskab og sjæl deler hun med Ben Webster og hans mentor Duke Ellington.”

Ben Websters Fond vil i 2022 også uddele hæderspris(er) og offentliggør disse på Ben Websters Fødselsdag d. 27. marts».

salt peanuts* stiller seg pent og pyntelig opp i køen av gratulanter!

(Ben Webster Foundation – foto: Stephen Freiheit)

Skriv et svar