Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Bengt-Arne Wallin R.I.P.

Musikeren, komponisten og orkesterlederen Bengt-Arne Wallin døde i går mandag 23. november, 89 år gammel, melder Sveriges Radio.

Selv om han startet med trekkspill, var det trompet og flugelhorn som skulle bli hans hovedinstrument. Fra rundt 1951, da han kom til Stockholm fra Göteborg, var han en synlig deltaker i miljøet rundt restauranten Nalen i hovedstaden. Her var han bl.a. med i Seymor Österwalls orkester.

Etter flere år i Arne «Dompan» Domnérus storband, var det med den banebrytende plata «Old Folklore in Swedish Modern» han ble kjent langt ut over Sveriges grenser. Utgitt i 1962, står fortsatt denne plata som en påle i svensk jazzhistorie.

Med denne plata bidra Wallin sterkt til å utvikle den nye folkemusikkbaserte jazztradisjonen som var blitt initiert og utviklet av musikere som Lars Gullin, Jan Johansson, Arne Domnérus og Bengt Hallberg på 1950- og 1960-tallet. I 1965 gjorde han den minneverdige plata «Adventures In Jazz And Folklore» sammen med Georg Riedel, Hallberg og Johansson.

Før 1970 la han trompeten på hylla og egnet seg fullt og helt om jobben som lærer ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og sitt virke som komponist og arrangør.

Han fikk Gyllene Skivan for 1962 for plata «Old Folklore in Swedish Modern», og han mottok Jan Johansson-stipendiet i 1974 for sitt arbeid.

Takk for all musikken! Hvil i fred.

Tekst: Johan Hauknes

Foto: ukjent

Skriv et svar