Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Bergen Big Band + Marius Neset = sant

Marius Neset skriver ny musikk for Bergen Big Band som får urpremiere på Nattjazz 2021 i Bergen. I tillegg kommer Mathias Eick med sin tolkning av Miles Davis-klassikeren Kind of Blue, Hanna Paulsberg Concept og Trygve Seim Ensemble til årets festival på USF Verftet.

Bergen Big Band (BBB) fyller 30 år i 2021 og skal etter planen fremføre hele ti prosjekter i løpet av året. Samtalene mellom Marius Neset og bandet startet allerede for to år siden. Begge kjente naturligvis til hverandre fra før og det var musikalsk kjemi fra første møte, noe publikum på Nattjazz i 2019 fikk oppleve da Marius dukket opp på scenen med BBB.

– Å spille med store jazzhelter er alltid en spennende opplevelse for oss i BBB. At vi nå skal bli ledet av – og få spille sammen med – en av de største og mest spennende jazzsaksofonistene i verden gjør oss både stolt, ydmyk og utrolig spent. Vi kan nok vente oss rytmisk, leken og ikke minst utfordrende noter å følge, sier Michael Barnes, en av to musikalske ledere i storbandet.

Marius Neset har på sin side fått mye skryt for fjorårets utgivelse med DR Big Band. For tiden har komponisten en ensom fest på øvingsrommet hvor han henter inspirasjon fra blant annet afrikanske groover, komponister som Ligeti, Joe Zawinul, Hans Abrahamsen og The Beatles.

– Musikken jeg skriver for øyeblikket er en ganske stor kontrast til den tiden vi er inne i nå. Det siste året har vært spesielt, og det har vært vanskelig å unngå at det jeg har komponert i 2020 på en eller annen måte har blitt preget av dette. Samtidig bærer musikken på en optimisme og positiv energi som jeg håper vi klarer å ta med oss inn i konserten, sier Marius Neset.

 Det endelige resultatet på bestillingsverket blir servert på urpremieren under årets Nattjazz i Bergen, tirsdag 25. mai.  

– Jeg vet fremdeles ikke helt hvordan det blir, men det blir en fin blanding av gjennomkomponerte, kortere temaer og lange suiter med mye rom for både improvisasjon og solister fra BBB. tillegg har jeg med meg Anton Eger på trommer, kanskje den personen som har spilt musikken min mest, og har et rytmisk overskudd som er helt vanvittig, avslutter Neset entusiastisk.

25. mai: Marius Neset & Bergen Big Band, Hanna Paulsberg Concept
30. mai: Mathias Eick – Kind of Blue, Trygve Seim Ensemble

Nattjazz utvider med syv dager i 2021 og lager den lengste utgaven i festivalens historie, fra 21. mai til 5. juni. Utvidelsen til 16 dager gir plass til alle de 44 bandene som opprinnelig skulle stått på programmet i 2020.

I første omgang legges det ut et begrenset antall billetter, med foreløpig 200 dagspass for salg hver dag under festivalen. Med de gjeldende begrensninger på kulturarrangement legges det opp til en 2-3 konserter på de ulike dagene. Dersom det kommer lettelser på tiltakene er selvsagt håpet å kunne utvide publikumskapasiteten i løpet av våren.

Fra før er følgende artister på plass for Nattjazz 2021: Jaga Jazzist, John Scofield Trio, Ghost-Note, Les Amazones d’Afrique, Stian Westerhus og Modal Afrique

Skriv et svar