Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Bjarke Svendsen forlater Jazzhouse

Personen som, mer eller mindre, har fått skylda/æren for utviklingen av Jazzhouse de senere årene, og som var ansvarlig for musikkpolitikken på stedet, inlkudert den svært omstritte flyttingen fra Niels Hemmingensgade i indre by til Nørrebro, Bjarke Svendsen, slutter i jobben på Jazzhouse og tar fra nyttår fatt som daglig leder for SNYK (genreorganisasjonen for eksperimentell musikk og lydkunst).
Svendsen har også de senere årene vært ansvarlig for bookingen av musikk på verdensmusikkscenen Global, som Jazzhouse fra nyttår skal flytte sammen med.

Debatten rundt Jazzhouse har de senere årene vært stor. Først og fremst fordi de københavnske og danske musikere, i stor grad mener at Jazzhouse har endret seg fra en klubb og et spillested for jazzen, til å bli et sted for eksperimentell rock, og at Jazzhouse ikke lenger er et spillested for danske jazzmusikere.

I sommer kom beskjeden om at Jazzhouse hadde besluttet å flytte lokaler ut fra indre by, og ut på Nørrebro, et langt fra like godt og sentralt spillested. Begrunnelsen var at man betalte altfor høy husleie i indre by, og de uttalte at de heller ville bruke disse pengene til musikk.

Debattene har rast, og her på salt-peanuts.eu har vi referert et par av de mest gjennomtenkte debattinnleggene (Ole Matthiessens innlegg: «Jazzhouse/Global – en uheldig koncentrasjon» – som du kan lese her og JazzSpecials redaktør, Cim Meyers innlegg, «Er melodien om København som Skandinaviens jazz-hovedstad udspillet?» som du kan lese her

Styret og formann i SNYKs styre, Erik Bach, sier følgende i en pressemelding: SNYKs bestyrelse har fornøjelsen af at meddele, at den daglige leder af SNYK fra 1. januar 2018 bliver Bjarke Svendsen.
Bjarke Svendsen tiltræder 1. januar 2018 som SNYKs nye leder. Bjarke kommer fra en stilling som daglig- og kunstnerisk leder af de to københavnske spillesteder Jazzhouse og Global.
Bestyrelsen forventer, at Bjarke Svendsen med sin omfattende ledelses- og kunstneriske erfaring ikke kun vil indfri målene i SNYKs Rammeaftale med Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, men også løfte SNYK ind i nye, udfordrende aktiviteter til glæde og gavn for den ny, eksperimenterende musik og lydkunsten.

Vi i salt-peanuts.eu har vært skeptiske til flyttingen til Nørrebro, og vi synes vel kanskje det er litt rart at Svendsen forlater skuta 1. januar, samtidig med at Jazzhouse flytter inn på Nørrebro. Men vi ønsker han lykke til i den nye jobben, og ser med spenning fram til hva som nå vil skje med Jazzhouse.

Tekst: Jan Granlie

Skriv et svar