Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Carolin Pook blir «Improviser in Residence» i Moers 2016

I år ønsker den tyske Moers-festivalen den New York-baserte tyske musikeren Carolin Pook hjertelig velkommen som ‘improvisatør in Residence «for 2016. Den amerikanske komponisten og fiolinisten vil overta oppgaven fra improvisatøren i Residence for 2015, Hayden Chisholm. Overleveringskonserten med begge utøverne vil bli avholdt den 21. januar 2016 07:30 i Moers Festival Hall.

«Improviser in Residence» er Moers festivals egen institusjon. Siden 2008, har man hvert år invitert en musiker til å bo og arbeide i Moers i et år. Hele året avholder denne musikeren konserter, er ansvarlig for en rekke relaterte prosjekter og kunstneriske co-produksjoner, arbeider med barn, ungdom og voksne i Moers og omegn.

Carolin Pook er en tysk født komponist og fiolinist som er bosatt i Brooklyn / New York. Hun skaper og arrangerer musikk som er skreddersydd for de utvalgte artister hun blir «tildelt» og musikken er delvis improvisert, delvis skrevet, og det hele smelter på en sømløs måte inn i en komposisjon. Pressen har beskrevet hennes komposisjoner som postmoderne lydarkitektur med en nesten magisk intensitet, hennes fiolinspill er alt fra skamløs overflod til sensitiv stillhet.

Hennes oldefar Waldemar von Bausznern var en kjent postromantiske komponist, som nedstammer fra transilvanske saksere, og hennes far, pianisten Rainer Pook, har vært Herbert van Karajans assistent ved Deutsche Oper Berlin i mange år. Pook, som vokste opp i et klassisk musikk- og operamiljø, plukket opp fiolinen i en alder av seks år, og piano og trommer i en alder av 12. Hun skrev en to timers lang musikal i en alder av 18, mens hun på samme tid studerte komposisjoner av Arnold Schönberg, Mahler og Debussy. Mellom 2000 og 2006, mens hun studerte jazzfiolin og trommer ved konservatoriet i Köln, fikk hun et nært samarbeid med mentor og kollega Werner Dickel – som er professor i bratsj ved konservatoriet – og en av grunnleggerne av Ensemble Modern. Siden hun ble uteksaminert i 2006 ble hun tildelt flere stipender for å studere og bo i New York. Hun fikk i oppdrag å skrive for Deutsche Radiophilharmonie og Roy Hargrove Quintet, saksofonisten Peter Brötzmann og et 8-manns slagverkensemblet, og hun holder stadig på å skrive nye program for sitt tre år gamle Brooklyn-baserte kammerworkshop ensemble – The Pookestra.

Pook har studert med kjente artister og mentorer som Zipflo Reinhardt og Michael Gustorff (fiolin / 2000-2005), Mark Feldman (fiolin / 2006-2008), og Keith Copeland (trommer / 2002-2006).
Hun er en ettertraktet plateartist og arrangør, og har deltatt på over 40 innspillinger for musikere som Kenny Garrett, Die Fantastischen Vier og Mike Doughty, for å nevne noen.

– Vi er svært glade for at Carolin Pook har akseptert vår invitasjon til å komme til Moers. Det vise hvor godt omdømme Moers festival har internasjonalt når en så travel musiker som Carolin Pook tar seg tid til å komme til Moers for en såpass lang periode, uttaler festivalens kunstneriske leder Reiner Michalke.

Tidligere ‘Improvisers in Residence’ har vært Angelika Niescier (2008), Simon Rummel (2009), Sanne van Hek (2010), Achim Tang (2011), Ingrid Laubrock (2012), Michael Schiefel (2013), Julia Hülsmann (2014) og Hayden Chisholm (2015).

Årets Moers Festival arrangeres i dagene 13. til 16. mai.
For mer informasjon om festivalen, sjekk ut http://www.moers-festival.de

Skriv et svar