Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Charles Lloyd bliver æresmedlem i Ben Webster Fonden

Den 78-årige spirituelle jazzlegende Charles Lloyd bliver mandag den 4. juli udnævnt til Æresmedlem i Ben Webster Fonden i forbindelse med hans to udsolgte koncerter på Copenhagen Jazz Festival 2016.

Siden Ben Webster Fonden blev etableret i 1976 har den haft fine æresmedlemmer så som Benny Carter, Mercer Ellington, Harry Edison, Clark Terry, Yusef Lateef, Herluf Kamp Larsen og senest Sonny Rollins.

– Da Charles Lloyd sidst var i København i Cirkusbygningen benyttede han lejligheden til at tale varmt om Ben Webster, som en af de vigtigste saxofonister, og at han var så glad for at der findes en jazz-velgørende Fond som Websters, fortæller Ben Webster-fondens formand Henrik Wolsgaard-Iversen.

– Nu er lejligheden kommet til at indlemme Charles Lloyd blandt æresmedlemmerne. Han har modtaget invitationen med glæde. Det markeres ved en kort begivenhed i Montmartre, hvor Webster var det store navn i sine otte år i Danmark. – Det er jo en gensidig ære, udtaler Henrik Wolsgaard-Iversen.

Om Charles Lloyd
Den 78-årige amerikanske saxofonlegende Charles Loyd modtog prisen som årets jazzmusiker i magasinet Down Beat i 1967. Godt et årti forinden havde han dog allerede, i 1956, jammet med flere lysende hoveder på Los Angeles’ jazzscene – folk som Eric Dolphy, Ornette Coleman og vibrafonisten Bobby Hutcherson.

Små musikalske afstikkere til New York bragte ham i de følgende år sammen med en række af jazzhistoriens største. Miles Davis, John Coltrane og ikke mindst Cannonball Adderley og hans big band, som Charles Lloyd koblede sig på i årene 1964-65. Netop 1965 blev et skelsættende år for den endnu unge Lloyd. Han løsrev sig fra Adderleys krybbe og dannede sin egen kvartet, flankeret af klavertalentet Keith Jarrett, trommeikonet Jack DeJohnette samt Cecil McBee på bas. Sammen opdyrkede de deres helt eget musikalske land, en spirituel smeltedigel af jazz og verdensmusikalske elementer.

Lloyd har siden 60’erne været med til at åbne både åndelige og geografiske horisonter i jazzen. Som en ægte grænseløs sjæl var han en af de første amerikanske jazzmusikere, der turnerede i østbloklandene. Ligeledes har han præget populærmusikhistorien gennem samarbejder med bl.a. Beach Boys og Canned Heat. Charles Lloyd er således ikke bare et fyrtårn inden for jazzen, men også en musiker, der har skrevet sig dybt ind i hele den moderne musikhistorie, og som i sjælden grad har formået at forene moderne strømninger og jazzens urkilder.

Efter en lang karriere med et væld af udgivelser på prominente selskaber som ECM og Blue Note er det igen kvartetformatet, der er Charles Lloyds foretrukne.

Skriv et svar