Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Chick Corea med Trondheim Jazzorkester til Maijazz i Stavanger

Stavangers jazzfestival, Maijazz, arrangerer i 2018 sin 30. festival. Da blir det nok et møte med pianisten Chick Corea & Trondheim Jazzorkester. I tillegg gjør vokalisten Gregory Porter gsin hyllest til Nat King Cole med Stavanger Symfoniorkester.

– Vi er i ferd med å sette sammen ett meget sterkt, spennende og variert program, sier festivalsjef Hasse Andersen. – Vi slipper nå to spennende prosjekter som involverer både internasjonale, nasjonale og lokale aktører – alle på meget høyt nivå. Flere artister kommer i løpet av november. Det er bare å glede seg.

Chick Corea og Trondheim Jazzorkester sammen på Maijazz
Det er nå 17 år siden Chick Corea og Trondheim Jazzorkester (bildet) stod sammen på scenen i Stavanger. Seinere har dette unike prosjektet hatt stor suksess på flere konserter, blant annet på Coreas store jubileumsfeiring i New York. Overalt har de blitt møtt av fullsatte saler og ett begeistret publikum, enten de har vært i New York eller Tokyo og nå sist sommer i en stappfull konsertsal på North Sea Jazzfestival i Rotterdam. Der beviste de nok en gang at prosjektet fra Moldefestivalen i 2000 stod seg godt. Lars Mossefinn på salt-peanuts.eu oppsummerte Rottedamkonserten på følgende vis: «Det blir feil å dra fram høgdepunkt frå ein konsert som var strålande frå start til mål».

Tirsdag 8. mai blir det gjenhør med Corea og Trondheim Jazzorkester i Stavanger Konserthus.

Gregory Porter og Stavanger Symfoniorkester med Nat King Cole-hyllest
Sammen med Stavanger Symfoniorkester kommer Gregory Porter til MaiJazz for å presentere Nat King Coles musikalske verden. Høsten 2017 kom Porter ut med albumet «Nat King Cole & Me» hvor han gjør et dypdykk i den legendarisk sangerens låter som har hatt stor innflytelse på Gregory Porters egen karriere.

– Musikken på platen er arrangert av den anerkjente arrangøren og dirigenten Vince Mendoza, og vi er så heldig å få denne giganten innen jazz og populærmusikk til å lede Stavanger Symfoniorkester, forteller festivalsjef Andersen.

Publikum kan få med seg udødelig klassikere som «Smile» og «Nature Boy» når Gregory Porter og Stavanger Symfoniorkester spiller i Stavanger Konserthus lørdag 5. mai.

Følg programmet på maijazz her.

Skriv et svar