Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Ciclo Danés – dansk Jazz i Spanien

Dansk jazz indtager Sydspanien, når projektet Ciclo Danés til foråret 2018 sender to danske jazzorkestre til sydens sol. De danske deltagere kan nu afsløres.

I 2017 startede JazzDanmark et projekt, der skulle bringe danske artister til Barcelona for at spille på et af byens største jazzvenues, Jamboree Jazz. Projektet fik vokseværk og blev udvidet med en række ekstra koncerter i andre spanske byer. Nu gentager vi succesen, denne gang under navnet Ciclo Danés, og sender i foråret 2018 to orkestre til Spanien – denne gang i den sydlige del, hvor de skal spille en række koncerter.

Ciclo Danés er skabt i samarbejde mellem JazzDanmark og trommeslager Martin Andersen. Martin Andersen har selv ofte spillet i Spanien og kender til det spanske jazzmarked. På baggrund af sine egne erfaringer og forbindelser vil han under Ciclo Danés stå klar med rådgivning til de udvalgte bands, ligesom han vil stå for al kontakt med de lokale spillesteder.

De to bands, der er udvalgt til Ciclo Danés 2018, er Alex Jønsson Trio og Christina von Bülow Quartet. Begge bands giver koncerter på følgende spillesteder: AsseJazz i Sevilla, Clasijazz i Almería og Clarence Jazz Club i Malaga.

Alex Jønsson Trio vil turnere i Sydspanien fra den 26. – 28. april.

Alex Jønsson er dansk guitarist, komponist og improvisator med base i København. Jønssons musikalske spændvidde er stor, og han har modtaget stor anerkendelse for sit nordiske og melankolske udtryk. Alex jønsson Trio, der tidligere har været nomineret til Danish Music Award Jazz i kategorien ”Årets Nye Danske Jazznavn”, er af Alex Jønsson på guitar, Jens Mikkel Madsen på kontrabas og Andreas Skamby på trommer.

Christina von Bülow Quartet vil turnere i Sydspanien fra den 17. -19. maj.

Christina von Bülow er dansk saxofonist og fløjtenist. Christina von Bülow har gennem sin snart 30 års karriere ramt mange hjerter med sit lyriske spil og sin dybe forståelse og kærlighed til musikken. Med Christina von Bülow Quartet mødes to generationer af ”von Bülow”, nemlig mor og søn. Der er naturligt et helt særligt musikalsk bånd mellem mor og søn, som giver en exceptionel indforståethed og intimitet til musikken. Rytmegruppen udgøres af Daniel Franck på bas og Frands Rifbjerg på trommer, og med disse to sublime musikere til at fuldende kvartetten er der lagt op til en varm aften med jazz på højeste niveau.

Ciclo Danés præsenteres i samarbejde mellem JazzDanmark og trommeslager Martin Andersen. Ciclo Danés kommer til at foregå den 26.-28. april og den 17.-19. maj 2018 i Sydspanien.

(Artiklens fotos er af Christina von Bülow og Alex Jønsson og er taget af henholdsvis Malin Annie Jansson og Simon Skipper)

(JazzDanmark.dk)

Skriv et svar