Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Cockpit Music jubilerer i JazzCup

Cockpit Music er et band, der aldrig vil gå i opløsning. Sådan udtrykte trommeslageren P.O. Jørgens sig til musiktidsskriftet MM i begyndelsen af 1982.
Og helt klart var bandet i resten af årtiet både meget livskraftigt og meget synligt, og det havde status som Danmarks reelt første punkjazz-gruppe. Siden har gruppens tre musikere, guitaristen Søren Tarding, altsaxofonisten T.S. Høeg og trommeslageren P.O Jørgens jævnligt krydset klinger i diverse konstellationer, og det er lejlighedsvis blevet til genforening af Cockpit Music – på både plade og scene.
Og gruppen bevæger sig fortsat – med usvækket veloplagthed og sans for at overraske – i et helt personligt grænseland mellem rock, punk, alskens etnisk musik, free jazz og nutidig kompositionsmusik, Ja, Cockpit Music, som nu nok engang er på banen, har faktisk eksisteret i 40 år. Så der er vist hold i trommeslagerens forudsigelse.
Nu fylder trioen 40 år, og gennem året haver de gjort nogen jobs for at markere jubileet. Og torsdag den 6. december klokken 16:00 runder de af jubileumsåret med koncert i JazzCup i Gothersgade 107.
Line up: T.S. Høeg (s), Søren Tarding (g), P.O. Jørgens (dr)

Skriv et svar