Innlegg

Cockpit Music jubilerer i JazzCup

Cockpit Music er et band, der aldrig vil gå i opløsning. Sådan udtrykte trommeslageren P.O. Jørgens sig til musiktidsskriftet MM i begyndelsen af 1982.
Og helt klart var bandet i resten af årtiet både meget livskraftigt og meget synligt, og det havde status som Danmarks reelt første punkjazz-gruppe. Siden har gruppens tre musikere, guitaristen Søren Tarding, altsaxofonisten T.S. Høeg og trommeslageren P.O Jørgens jævnligt krydset klinger i diverse konstellationer, og det er lejlighedsvis blevet til genforening af Cockpit Music – på både plade og scene.
Og gruppen bevæger sig fortsat – med usvækket veloplagthed og sans for at overraske – i et helt personligt grænseland mellem rock, punk, alskens etnisk musik, free jazz og nutidig kompositionsmusik, Ja, Cockpit Music, som nu nok engang er på banen, har faktisk eksisteret i 40 år. Så der er vist hold i trommeslagerens forudsigelse.
Nu fylder trioen 40 år, og gennem året haver de gjort nogen jobs for at markere jubileet. Og torsdag den 6. december klokken 16:00 runder de af jubileumsåret med koncert i JazzCup i Gothersgade 107.
Line up: T.S. Høeg (s), Søren Tarding (g), P.O. Jørgens (dr)

Skriv et svar