Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Dagen for norske jazzpriser

I weekenden har Jazz-Norge vært samlet til landsmøte i Skien. Og for første gang ble Jazzprisen utdelt under en stor konsert lørdag kveld. Etter idé fra både Sverige og Danmark, og etter kun å ha utdelt den årlige «Buddy»-prisen tidligere, var det nå på tide å ære flere enn en musiker per år. Riktignok har man tidligere også kåret «Årets jazzklubb» og «Storbandprisen», men først nå ble prismengden utvidet og det meste ble utdelt til stor applaus fra et ytterst entusiastisk publikum under en stor festkonsert i forbindelse med landsmøtet.

11 priser ble delt ut til musikere og aktører som alle er i jazzens tjeneste. Det var en rekke konserthøydepunkter samt utmerkelser i et stort spenn av norsk jazz. Under showet, som ble sendt direkte på NRK Jazz, fikk man høre musikk fra Scheen Jazzorkester, Cortex, Hedvig Mollestad, LILJA med gjester, Fåx Trått, Oslo 14, Joakim Rainer Trio, Marthe Lea Band og Summers/Holsen. Og selv om første del av det direktesendte programmet var preget av en litt overentusiastisk programleder, ble dette en fin markering av den norske jazzen, med en rekke vel fortjente priser.

Og her er vinnerne:
Buddy-prisen – Elin Rosseland
Årets jazzklubb – Stord Jazzklubb
Storbandprisen – Fred Glesnes
Norsk jazzforums hederspris – Karin Krog
Årets verk – Mensa Rotunda av og med komponistkollektivet OJKOS, skrevet av Andreas Rotevatn
Musikernes pris – Helge Norbakken
Jazzambassadøren – Paal Nilssen-Love
Jazzformidleren – Terje Mosnes
Jazzaktivisten – Motvind Kulturlag
Frivillighetens pris – Magnar Skreslett fra Hemnes Jazzforum og Hemnesjazz
Ungjazzprisen – Shannon Mowday

Samme kveld gikk den tradisjonelle Spellemannsprisen av stabelen i Oslo, hvor man i første rekke hyller plateutgivelser og plateartister. Og her gikk jazzprisen fortjent til Gurlz og Trondheim jazzorkester for platen Oui, utgitt på Grappa (anmeldelse av platen kan leses på salt peanuts*)

Skriv et svar