Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Danish Music Awards Jazz 2020 – en vigtig markering

Den 12. november inviterer JazzDanmark atter indenfor på Bremen Teater til årets store jazzfest, Danish Music Awards Jazz. Ny løftes sløret for årets program, som foruden forrygende musikalske indslag også tæller to nye jazzlegater.

2020 har for hele jazzmiljøet budt på store udfordringer og usikre fremtidsudsigter. Derfor føler JazzDanmark, at det i år er mere vigtigt end nogensinde at markere, hylde og hædre den danske jazzscene. Alle med jazz i blodet er inviteret indenfor på Bremen Teater til et overdådigt awardshow med livemusik, prisoverrækkelser, festligt værtskab og samvær med kollegaer, venner og familie.

Nu løfter vi sløret for aftenens program og kan samtidig lancere to nye musikerlegater. Bemærk, at vi i år har begrænset kapacitet i Simon Spies’ gamle biograf, så vi opfordrer til, at du sikrer dig en billet hurtigt, hvis du vil med til showet.

Fæstligt værtsskab og alle tiders toner
Igen i år vil du blive ledt sikkert gennem showet af Jeanett Albeck, som debuterede som DMA Jazz-vært sidste år med sprudlende og overbevisende engagement. Gennem showet gøres hun selskab af en række gæsteværter, der overrækker de mange priser.

På scenen kan du opleve et udsnit af det mangfoldige jazzmiljø, fra stilskabende ikoner til morgendagens friske toner. Et poetisk udtryk for dette bliver en duo-optræden med mor og søn, Christina og Pelle Von Bülow, som med udgangspunkt i Christina Von Bülows lyriske kompositioner vil demonstrere deres dynamiske og levende sammenspil.

Fra den eksperimenterende ende af skalaen vil performancekunstner, komponist og sanger Marcela Lucatelli angribe salen med sit projekt Brazilian Songbook, hvor brasilianske bossa nova-klassikere tages under bizar behandling.

For at markere bortgangen af en af Danmarkshistoriens mest centrale komponister, Bent Fabricius-Bjerre, har Den Gamle Sangskat sammen med Mads Mathias sammenstrikket et medley over nogle af hans folkekære sange.

Pierre Dørges New Jungle Orchestra kan i år fejre 40 år på de danske og internationale jazzscener og i den forbindelse fremfører det legendariske band højdepunkter fra deres farverige smeltedigel af alverdens musik.

Med inspiration fra hårdtpumpende klubmusik, elektroniske klangflader og eksplosive improvisationer vil Kalaha sammen med sangeren Hilal Kaya sende os dansende videre ud i natten.

Nye legater til jazzmusikere og orkestre
Til DMA Jazz vil der i år for første gang blive uddelt to nye jazzlegater, der skal hylde henholdsvis en musiker og et orkester. Med jazzlegaterne følger en pengepræmie på 20.000 kr. til årets musiker og 30.000 kr. til årets orkester. Midlerne kan benyttes til prismodtagernes fortsatte kunstnerisk virke. Pengepræmierne er venligst bevilget af William Demant Fonden, der styrker deres engagement i jazzen lige nu, bl.a. i form af den i foråret lancerede Jazzpulje, der i JazzDanmarks regi bevilger 1,5 million kr. til jazzens mange opfindsomme projekter. Legatmodtagerne udvælges af DMA Jazz akademiet og offentliggøres d. 12. november til DMA Jazz.

Køb din billet nu!
For at være sikker på at komme med til årets helt store jazzfest anbefaler vi, at du køber din billet allerede nu. Danish Music Awards Jazz har for tradition at blive udsolgt i forsalg. Med den nedsatte kapacitet på Bremen Teater forventer vi, at billetterne bliver solgt hurtigt.
Køb din billet HER

Hvis du ikke har mulighed for at deltage på dagen, vil det være muligt at følge med på TV2 Lorry, i et direkte livestream på www.tv2lorry.dk eller på P8 Jazz.

STØTTEGIVERE & SAMARBEJDSPARTNERE
Danish Music Awards Jazz 2020 er finansieret af Beckett Fonden, William Demant Fonden og Statens Kunstfond og JazzDanmark, og afvikles i samarbejde med TV2 Lorry, DR P8 Jazz og Bremen Teater.

(JazzDanmark.dk)

Skriv et svar