Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Dansk jazz til Tokyo

Kommer du til Tokyo i maj, vil du kunne opleve danske jazz – og samtidsmusikere og komponister såsom Anders Lauge Meldgaard, Mette Rasmussen, Simon Steen-Andersen, Søren Kjærgaard, Julie Kjær, Ildjinn, Liima og Selvhenter, som alle tager del i den store musikudveksling når Jazzhouse overtager Tokyo-spillestedet SuperDeluxe under overskriften ’OPPOSITE 2017′.

Fra 11.-21. maj indtager et stærkt dansk hold af omkring 30 danske musikere og komponister Tokyo, og optræder i forskellige konstellationer i løbet af de 10 dage. Musikerne er blevet udvalgt i forbindelse med et open call sidste år, og vi kan nu offentliggøre det fulde omfang af projektet, samt skyde billetsalget i gang.

For at lave et gennemført take-over, tømmes det japanske spillested helt og indrettes på ny af danske designere og arkitekter, som har specialdesignet interiør til stedet. Michelin restauranten Clou åbner desuden en særlig pop-up restaurant i alle 10 dage, med hvem komponist Anders Lauge Meldgaard udvikler en madbaseret lydinstallation. Interiør samt sted-specifikke kunstværker af danske billedkunstnere er allerede sendt af sted i en Mærsk-container til en rejse på havet, før den lander i Tokyo til maj. Der er altså tale om en omfattende 360 graders dansk take-over med både musik, kunst og gastronomi i den Japanske hovedstad.

Kulturministeren offentliggjorde program
I februar lancerede Kulturminister Mette Bock programmet for musikudvekslingen mellem Danmark og Japan, som udmærker sig ved at være det mest ambitiøse af slagsen i utallige år. Kulturministeren holdt tale om satsningen under en officiel launch i Tokyo. Se billeder HER. (link is external)

Detaljer om program og billetter kan findes på www.opposite2017.com (link is external), hvor der også er information om de deltagende musikeres omfattende turnévirksomhed i Japan i relation til deres deltagelse, som involverer 58 koncerter i 23 byer på 16 dage.

Returdel
I løbet af hele 2017 vil en returdel finde sted i Danmark, når der inviteres japanske artister til landet. Blandt andet har Jazzhouse offentliggjort to særlige koncerter i April. Den første med den legendariske percussionist Midori Takada d. 4. april, og senere kvartetten OOIOO anført af ikonet Yoshimi (boredoms m.fl) til Jazzhouse. Læs mere om koncerterne HER. (link is external)

Om projektet
OPPOSITE 2017 er blevet til i et samarbejde mellem de to genreorganisationer JazzDanmark og SNYK og det regionale spillested Jazzhouse. Samarbejdspartnerne er gået sammen om projektet ud fra ønsket om at få japanernes øjne op for den ny, eksperimenterende jazz, avantgardemusik og lydkunst fra Danmark. Det er målet at bane vejen for, at flere danske kunstnere i fremtiden kan få deres musik ud i Japan. Koncerterne under OPPOSITE 2017 fungerer som første stop på turnéer i regionen for alle de deltagende artister. Den danske online radiostation The Lake sender fra OPPOSITE 2017 i Tokyo på thelakeradio.com (link is external)

Du kan følge projektet på følgende platforme:
WEB: www.opposite2017.com
FACEBOOK:
www.facebook.com/OPPOSITE2017/ (link is external)
INSTAGRAM:
@Opposite2017 (link is external)

150 års diplomati
Danmark og Japan fejrer i 2017 150-års jubilæet for diplomatiske forbindelser mellem de to lande. Jubilæet fejres i begge lande med en ambitiøs udveksling inden for kultur, kunst, design, arkitektur og musik. Se det fulde program på www.denmarkjapan150.jp (link is external)

Arrangeret af JazzDanmark, Jazzhouse, SNYK, G((o))ng Tomorrow, SuperDeluxe & kurator Thomas Andersen.

Projektet inkluderer derudover en lang række tætte samarbejdspartnere: The Lake, e-Types, Restaurant Clou, Arkitekturministeriet / Bo Benzon, Mikkeller Tokyo, Engelbrechts, Svenningsen. Når Jazzhouse overtager SuperDeluxe, udstilles værker af de visuelle kunstnere: Andreas Schulenburg, Thorbjørn Bechmann, Nina Wengel, Inger Scharff og Merih Koç

Støttet af: Statens Kunstfond, Slots – og kulturstyrelsen, Danmarks Ambassade i Tokyo, Augustinus Fonden og Beckett-Fonden.

Tekst og foto: JazzDanmark.dk

 

Skriv et svar