Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Danske jazzmusikere indtager Firenze

I de første 5 måneder af 2017 får seks danske jazzmusikere en oplevelse for livet i den italienske by Firenze. Musikerne er inviteret til at undervise på musikskolen Il Trillo og skal i den forbindelse også spille koncert med deres nye italienske kolleger.

Danske jazznavne i Firenze
Jazzmusikerne besøger Firenze for at give koncerter og undervise fra januar til maj 2017 på musikskolen Il Trillo. Projektet er blevet til på initiativ fra Jesper Bodilsen og skolen Il Trillo samt Luigi Cherubini konservatoriet – og bliver realiseret med støtte fra JazzDanmark.

De danske musikere, som bl.a. tæller Steen Rasmussen (piano), Frederik Lundin (saxofon) og den unge mundharmonika-virtuos Mathias Heise optræder som par med italienske jazzmusikere (se fuldt program nederst i artiklen). De optræder således i helt nye konstellationer, men med eget materiale. På musikskolen Il Trillo undervises elever i alle aldre og på alle niveauer, og jazz er kun én af de mange genrer skolen tilbyder musikundervisning i. De seks forskellige musikere skal assistere Jesper Bodilsen i undervisningen udover at give koncert.

Undervisning for fulde sejl
Der organiseres undervisning på tre niveauer: Undervisning for børn, begyndere og master classes på avanceret niveau. Til undervisningen assisterer både italienske og danske musikere ledet af Jesper Bodilsen. Det giver mulighed for de italienske elever til at få undervisning med musikere sammensat på en hidtil ukendt måde.

Når der er sammensat et program med undervisning på internationalt plan, så er der garanteret et øget fokus på jazz i undervisningsmiljøet. Men det er ikke kun eleverne der nyder godt af udvekslingen. Jesper Bodilsen mener, at rejsen til Italien kan få afgørende betydning for musikerne:

Mine erfaringer er, at den mest vellykkede networking blandt musikere er at mødes og spille sammen, udveksle erfaringer og lære hinanden at kende. Man udvider sit netværk og indgår i nye spændende musikalske sammenhænge der har større mulighed for at komme ud at spille. Det personlige møde musikere imellem giver meget mere, og er nemmere når det er udenom agenter.»

Jazzprojekt med perspektiv
De danske musikere får kendskab til jazzlivet i Firenze, møder italienske jazzmusikere og deres netværk udbredes. Måske åbner der sig nogle nye døre for deres internationale karriere.

Der skabes en situation for udveksling af erfaringer og samtidig øges kendskabet til den danske jazz i udlandet. Dette er med til at skabe større udsigter for at markere dansk jazz på det musikalske verdenskort. I dette møde får musikerne værdifulde erfaringer med sammenspil. Måske kommer musikerne til at fortsætte deres samarbejde – under alle omstændigheder har Jesper Bodilsen udpeget nogle specifikke italienske musikere, som matcher med de danske.

Firenze som jazzby
Jazzlivet er i forvejen godt etableret i Firenze; der er forskellige spillesteder og en lokal jazzfestival. Efter dette halve år kommer der sikkert også flere jazzkoncerter.

Jazz’en kommer i et større fokus i løbet af dagene med undervisning og koncerter. Efter det første halve år vil Jesper Bodilsen og JazzDanmark se på om projektet har potentiale for videreudvikling. I hvert fald følger musikskolerne i både Milano og Sienna nysgerrigt med i samarbejdet med Il Trillo i Firenze.

Musikere og datoer

  • Jesper Bodilsen (kunstnerisk ledelse og bas – gennemgående)
  • Den 21.-22. januar: Steen Rasmussen (klaver) møder Barbara Casini (vokal)
  • Den 11.-12. februar: Mads Mathias (vokal) møder Stefano Tamborrino (trommer)
  • Den 4.-5. marts: Martin Andersen (trommer) møder Antonio Zambrini (klaver)
  • Den 1-.2. april: Frederik Lundin (saxofon) møder Alessandro Lanzoni (klaver)
  • Den 6.-7. maj: Mathias Heise (mundharmonika) møder Jacopo Martini (guitar)
  • Den 27.-28. maj: Benita Haastrup (trommer) møder Dario Checchini (saxofon)

Følg med i projektet og få styrket dine italiensk kundskaber her:

https://www.facebook.com/ilTrilloJazz/

Tekst: JazzDanmark
Foto: Jan Granlie

Skriv et svar