Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

David Liebman donerer sitt arkiv til Berklee

Saksofonisten David Liebman som både er Grammy-nominert og mottaker av en NEA Jazz Masters-pris fra National Endowment for the Arts, har donert sitt personlige arkiv til Berklee College of Music.
Liebman har jobbet med ansatte fra Berklees bibliotek hjemme i Stroudsburg, hvor de har organisert og pakket manuskripter, opptak, fotografier og andre historiske dokumenter som nå har fått plass i skolens Stan Getz Library.

David Liebman-materialet og lydopptakene (fra 1955 til 2017) er en skattekiste, inkludert både publiserte og upubliserte komposisjoner av Liebman. Samlingen presenterer et omfattende bilde av Liebmans faglige og personlige aktiviteter, fra konserter og forslag han har kommet med til undervisningsopplegg og jazzhistorieopplæring, med rikelig dokumentasjon av hans opptak og profesjonelle liv. I tillegg finnes det flere personlige ting som avis- og magasinutklipp, fotografier, programmer, plakater og flere eksentriske gjenstander som T-skjorter etc. Fra en lang musikerkarriere.

– Jeg er glad for det gode forholdet jeg har fått med Berklee og deres entusiasme om mine arkiver, sier Liebman. – Fra 1960-tallet er min samling av stoff som kan være av interesse, og  som reflekterer min kunstneriske sti ganske stor, og det er denne delen av mitt liv jeg gjerne vil dele med andre.

Liebman har besøkt utdanningsinstitusjonen flere ganger, blant annet som «Artist in Residence»-kunstner på Berklee Global Jazz Institute, som blir ledet av grunnleggeren Danilo Pérez. Han representerte også The International Association of Schools of Jazz Conference på skolen i 2016, en organisasjon han grunnla i 1989, hvor han vil  fortsette så lenge han kan som administrerende direktør.

– Våre studenter er blitt beæret over alle de beslkene og konsertene Dave Liebmans har gjort på campusen, og hans hengivenhet til jazz er stor, sier Berklees president Roger Brown. – Han er en viktig figur i denne amerikanske kunstformen, og hans innflytelse vil fortsette å inspirere musikere i flere tiår, og derfor er det flott å få hans arkiver på vår campus.

Liebmans karriere i jazzen strekker seg over nesten 50 år. Han har spilt med viktige artister som Miles Davis, Elvin Jones, Chick Corea, John McLaughlin, og McCoy Tyner, og en rekke andre. Bøker og instruksjons-DVDer av Liebman er anerkjent som klassikere innenfor jazzutdanningen. Han har gjort mer enn 500 plateopptak, mange av dem som bandleder, og han har skrevet flere hundre komposisjoner i stilarter som spenner fra klassisk og rock til fri jazz.

Tekst: Lydia Liebman
Foto: Jan Granlie

Skriv et svar