Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

De første artistene klare for Moldejazz 2021

Ane Brun, Jaga Jazzist, Ola Kvernberg – Steamdome vol 2, Valkyrien Allstars, Trondheim Jazzorkester & Gurls, Ellen Andrea Wang Trio og Steinar Raknes & The STILLHOUSE band er klare for Moldejazz 2021

Molde International Jazz festival er verdens eldste jazzfestival i kontinuerlig drift. I 2020 ble den 60. utgaven arrangert og jubileet fortsetter når festivalen fyller 60 år i 2021. De første artistene til denne jubileumsfestivalen er nå klare. To av residerende artist Ellen Andrea Wang sine konserter på festivalen legges ut, Ellen Andrea Wang Trio og Trondheim Jazzorkester & Gurls. Jaga Jazzist og Ola Kvernberg med sitt Steamdome vol 2 vil gjøre nattkonserter. Det legges også ut en konsert på Romsdalsmuseet med Steinar Raknes & The STILLHOUSE band, Valkyrien Allstars og Ane Brun.

Ane Brun
Moldenser og verdensnavn Ane Brun er en uovertruffen liveartist. Neste år vender hun tilbake med fullt band og bagasjen full av ny musikk. Høsten 2020 slapp Ane ikke bare ett, men to nye studioalbum som ble spilt inn samtidig, og som viser at Brun en artist som stadig når nye kunstneriske høyder. Først kom albumet «After The Great Storm» som fikk formidabel mottakelse: «Ved første gjennomlytting kan musikken slå en som nesten for perfekt… Ti sanger som fort blir en del av livet ditt», skrev VG. I november kom «How Beauty Holds The Hand Of Sorrow», et album som oppleves som svært personlig og som igjen treffer lytteren rett i hjertet.
At Ane har stor forkjærlighet for hjembyen Molde og ikke minst for Moldejazz er det ingen tvil om. Hun har opptrådt på Romsdalsmuseet hele fem ganger og duokonsertene i Bjørnsonhuset i 2020 bidro til å gjøre 2020-festivalen helt spesiell. Ane gjør kun et knippe konserter i Norge i løpet av 2021, og vi er glade for å kunne presentere henne i Romsdalsmuseet under jubileumsfestivalen.

Ola Kvernberg – Steamdome vol 2
Etter utgivelsen av Steamdome i 2018, har Ola Kvernberg (bildet) og hans trommesterke septett gjennomført mer enn 60 konserter. Med fulle hus på alt fra klubb-Oslos storstue Rockefeller til konsert på Romsdalsmuseet for 6000 mennesker i 2018, har Steamdome for lengst blitt en referanse i seg selv. Men alt starter et sted, og denne bestillingsverk-suksessen startet i 2016 da Ola kvernberg var Artist In Residence på Moldejazz og Steamdome-prosjektet ble lasert i et samarbeid mellom Moldejazz og Jazzfest.

Til jubileumsfestivalen i 2021 returnerer Ola med det som nå er blitt hans hjertebarn – i samme drakt, men med ny musikk! Den nye utgaven av Steamdome vil grave seg lengre ned i klubb-beatet, og paletten vil være utvidet både i akustisk og elektronisk retning. Med både pumpeorgel og preparert piano, så vel som trommemaskin og synther, vil Steamdome ”VOL 2” fortsette der det første albumet slapp – på dansegulvet.

Jaga Jazzist
Jaga Jazzist er intet mindre enn et kraftsenter i norsk musikk. Stilmessig har de hele tiden befunnet seg i et musikalsk veikryss med forgreininger inn mot mange ulike sjangere. I august 2020 kom deres nye album «Pyramid». Et begeistret internasjonalt anmelderkorps har beskrevet musikken som både meditativ og opprivende, og nevnt referanser som Khruangbin, Giorgio Moroder, Thundercat, Neu! og Fela Kuti. Sommerens konsert blir deres niende på Moldejazz siden 1999. Forrige gang de gjestet festivalen var i 2017, da de gjorde en sagnomsust konsert sammen med gitarlegenden Pat Metheny. Bandet vinner stadig nytt publikum, og oppleves like aktuelle nå som for 25 år siden. Deres rykte som et av landets desidert beste liveband er høyst fortjent.

Trondheim Jazzorkester & Gurls
Trioen GURLS har siden 2013 vært saksofonist Hanna Paulsberg og bassist Ellen Andrea Wangs svært populære musikalske friminutt. I 2020 tok den svenske vokalisten Carolina Wallin Perez over Rohey Taalahs rolle som vokalist.

GURLS har utviklet seg til et flaggskip i norsk jazz. Det sprudlende debutalbumet «Run boy, run» vant Spellemannprisen for beste jazzalbum 2018, og trioen har siden toppet norske jazzfestivaler og spilt for utsolgte klubber. Nå er GURLS her igjen, denne gangen i et spesialopplegg med nok en spennende utgave av Trondheim Jazzorkester, der Hanna Paulsberg skriver og arrangerer. Paulsberg presenterer et knippe nye komposisjoner, samtidig som hun kler noen gamle hits i ny drakt, til en forestilling hele musikk-Norge ser fram til.

Valkyrien Allstars
Valkyrien Allstars har med sitt nyeste album «slutte og byne» virkelig truffet blink, og kritikkene har med god grunn vært av det overstrømmende slaget. Rett før korona traff oss rakk frontfigur Tuva å bli en enda mer folkekjær gjennom sin bunnsolide innsats i «Hver Gang Vi Møtes» på TV2. Valkyrien Allstars er et av landets aller beste liveband, uansett sjanger, og har siden debuten i 2007 gått foran i utviklingen av krysninger av folkemusikk og rock. De har tatt nye steg i stadig nye retninger for hver utgivelse de har sluppet. Bandet består av Tuva Syvertsen, moldenseren Magnus Larsen Jr (også kjent fra Di Derre), Erik Sollid og Martin Langlie, som sammen lager og arrangerer låtene. Når de entrer scenen til sommeren kan vi garantere en kraftpakke av energi, hudløs inderlighet og samspill som slår gnister.

Ellen Andrea Wang Trio
Ellen Andrea Wang trio når ut til et bredt publikum som noe av det hippeste du finner i norsk jazz. Hun er ikke redd for å blande ulike elementer, der improvisasjon og spennende groover går opp i en helhet av jazz, pop og electronika med «nogo attåt». Det resulterer i både forrykende musikk med hitpotensial og nedpå-strekk med pusterom, spilt av tre musikere som gjennom særpreget aksentuering av rytmiske elementer skaper livejazz på sitt mest glødende.

Steinar Raknes & The STILLHOUSE band
Noen artister har et særegent grep om sitt publikum og får taket til å løfte seg, uansett takhøyde. Steinar Raknes fra Midsund er en slik artist. Fra å spille kontrabass med historiske jazznavn som Chick Corea, Michael Brecker og Bobby McFerrin, har han i senere år tatt et skritt utenfor jazzen og dukket hodestups ned i roots, blues, rock og americana. Raknes har en slående evne til å skrive låter som fester seg umiddelbart og som føles kjente og kjære allerede fra første lytt. Et av høydepunktene under Moldejazz i annerledesåret 2020 var urfremføringen av bestillingsverket «On the Road». Vi gleder oss til et gjensyn med publikumsfavoritten Steinar Raknes og hans Stillhouse-band og syns det er stor stas å kunne presentere ham på utescenen på Romsdalsmuseet! Med Unni Wilhelmsen på laget er bandet ytterligere styrket. Hun har mange fans i Molde, både fra sin tid som soloartist og ikke minst etter at hun ble med i Di Derre.

(Presseme4lding fra Moldejazz)

Skriv et svar