Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Den gode, gamle fanzinen er igjen tilgjengelig

Rundt om på Københavns klubber for mer eksperimentell, improvisert musikk har det det siste året dukket opp en fanzine av det gode, gamle slaget rundt på bordene. Det er «magasinet» OS – et magasin for improvisasjon, komposisjon og ideer, er trykt opp i 100 eksemplarer, og blir styrt og ledet av trommeslageren med mye mer Kresten Osgood og Anders Holst.

Nå er utgave nummer 13 – november 2019 ute, og her kan man lese en tekst kalt «Et Mija Milovic Track», Plateatips av Jonas Torstensen, Morten Carlsen presenterer PC Asmussen, «Sacred Life, Sacred Living – A Requien, Poem, and Essay: On the Edges of Transcendence In the Realm of Futility» av Eliot Cardinaux og Mads Parsums tekst «Wiesenburg Werkhalle».

Fanzinen er gratis, og det er, stort sett, Kresten Osgood som deler ut til mennesker han mener vil ha godt av å lese disse tekstene. Og du finner det på «de rette jazzklubbene» pluss i utvalgte plateforretninger.

Et godt initiativ, som kun finnes på papir, og som leses av publikum mens man venter på at en konsert skal starte. Og de virker som de fleste også tar med segt fanzinen hjem, for å lese tekstene mer grundig. For det er ikke «lette» tekster man trykker i fanzinen. Her er det mye filosofi og tanker man ikke finner i dags- og ukebladene.

Et godt og spennende initiativ!

Tekst: Jan Granlie

Skriv et svar