Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Det flygande barnet

Ett mörkt musikaliskt nutidsdrama på högsta volym.  

Premiär 7 februari på Orionteatern, Stockholm.
Det flygande barnet är ett vackert, smärtsamt rekviem och en drabbande samtidskommentar om vad vi människor egentligen värdesätter och vad vi riskerar att förlora. En berättelse om närvaro som handlar om en helt vanlig tvåbarnsfamilj, mitt i livet. På tusendelen av en sekund förändras allt.

Pjäsen Det flygande barnet av den hyllade och prisbelönte tyske dramatikern Roland Schimmelpfennig har Sverigepremiär på Orionteatern den 7 februari. Lars Rudolfsson regisserar. Vanna Rosenberg och Gustaf Hammarsten gestaltar kvinnan och mannen i berättelsen. Dessutom medverkar FIRE! med Mats Gustafsson på saxofoner och elektronik, Andreas Werliin på trummor & diverse och Johan Berthling på elbas & diverse samt sångarna Mariam Wallentin (Wildbirds & Peacedrums) och David Sandström (Refused). Fem lördag kvällar i vår förvandlas Orionteatern till klubb efter föreställningen med spektakulära internationella akter inom kreativ rock, jazz och improvisationsmusik.

Sex onsdagar under våren bjuder Orionteatern också in författare, forskare, poeter och psykologer som på olika sätt hjälper oss till eftertanke och reflektion efter föreställningen Det Flygande barnet. Seminarieserien inleds den 11 februari med författaren Kristina Lugn och fortsätter med filosofiska, psykologiska, idéhistoriska och inte minst poetiska samtal tillsammans med bland andra Bengt Brülde den 18 feb, Sven-Eric Liedman den 4 mars, Barbro Lindgren den 11 mars och Revolution Poetry den 18 mars. Föreställningen spelas inför en stående publik. Åldersgräns: 13 år.

 

av Roland Schimmelpfennig
regi Lars Rudolfsson
musik Mats Gustafsson och Fire!
med Vanna Rosenberg, Gustaf Hammarsten, Mats Gustafsson, Andreas Werliin, Johan Berthling, Mariam Wallentin & David Sandström

 

Det flygande barnet är en audiovisuell totalupplevelse, skrivet som ett ljudpoem med rösten i fokus. Lars Rudolfsson, konstnärlig ledare för Orionteatern och  en av Sveriges mest framstående regissörer, samarbetar med Mats Gustafsson, saxofonist och internationell stjärna inom frijazzen och hans band FIRE!. Sångarna Mariam Wallentin, 2013 års vinnare av Jazzkatten och David Sandström, trummis i bandet Refused, skapar musik av Roland Schimmelpfennigs text och tolkar stämningar och känslor. Skådespelarna Vanna Rosenberg och Gustaf Hammarsten gestaltar paret som förlorar sitt barn. En gata, en mörk bil, inga lyktor. Pojken springer mot strömmen av människor i lykttåget – var är leksaksbilen han höll i handen, han hade den ju nyss? Mamman håller sin gråtande, trötta tvååring i famnen – men var är hennes stora pojke? Mannen som hjälper henne nuddar hennes hand. Hon drar efter andan. Pappan tappar telefonen under sätet, når den inte, hittar inte lysknappen, slår på radion istället, han har bråttom. Bilen är helt ny och han vill möta Dolores Da Silva igen. Bilen är splitterny. Den ska bli en överraskning till familjen.

Skriv et svar