Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Ekstrabevilling på plads: P6 Beat og P8 Jazz fortsætter

I dag kan Danmarks Radio (DR) melde at P6 Beat og P8 Jazz fortsætter med at sende i 2020,

Der er fundet 15 millioner kroner til at udskyde lukningen af radiokanalerne P6 Beat og P8 Jazz, bekræfter kulturminister Joy Mogensen (S) (bildet) i en tale ved konferencen Radio Days.
– Danskerne fortjener et mangfoldigt og stærkt public service-udbud. Derfor har regeringen sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet besluttet at give DR en ekstrabevilling, så P6 og P8 kan videreføres i 2020. På denne måde sikrer vi bevarelsen af de stærke miljøer inden for alternativ rytmisk musik og jazz frem mod forhandlingerne om en ny medieaftale, udtaler kulturminister Joy Mogensen (S).

Over for DR Nyheder uddyber Joy Mogensen:
– Regeringen har nu kigget på de samlede ting, der ligger fra det tidligere medieforlig, og det er der jo ikke et flertal for længere. Vi vil gerne lave et stort medieforlig til næste år, men i mellemtiden er det vigtigt, at vi ikke ødelægger noget, siger Joy Mogensen.

Hun siger, at P6 Beat og P8 Jazz «repræsenterer nogle helt særlige faglige miljøer».
– De har en rigtig god forbindelse til de talenter, der er rundt i Danmark, og vi vil gerne have, at de faglige miljøer kan spille med ind i mediebilledet, siger kulturministeren.

Som en del af den oprindelige spareplan, DR skulle gennemføre, blev det i efteråret sidste år besluttet, at radiokanalerne P6 Beat, P7 Mix og P8 Jazz skulle lukke.

Nu er det altså kun P7 Mix, der lukker.

Ligesom P6 Beat og P8 Jazz fortsætter de resterende radiokanaler – taleradioen P1, den klassiske musikkanal P2, ungdomskanalen P3, P4 med den regionale dækning og P5 til de ældre lyttere.

Blev pålagt at spare 20 procent
I forbindelse med det medieforlig, den tidligere regering indgik med Dansk Folkeparti, blev DR pålagt besparelser på 20 procent. Den første fase af disse besparelser har DR allerede gennemført. Det betyder besparelser på 420 millioner kroner årligt.

I den forbindelse blev der nedlagt omkring 400 stillinger, og flere tv- og radiokanaler samt en lang række programmer vil blive lukket. Med udmeldingen er der nu mulighed for at videreføre radiokanalerne P6 Beat og P8 Jazz i yderligere et år.

DR’s generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, ser udmeldingen som et udtryk for en fornyet politisk opbakning til public service.
– Det vigtigste for DR er fortsat, at der findes en samlet og langsigtet løsning på de udestående besparelser i DR på en kvart milliard kroner. Men jeg glæder mig over udmeldingen, og at den politiske tilgang til public service nu handler om at bygge op i stedet for det modsatte. Det er et positivt signal, siger Maria Rørbye Rønn.

(Hentet fra Danmarks Radio)

Skriv et svar