Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Espen Reinertsen ny JazZtipendiat

Saksofonist og komponist Espen Reinertsen mottok under Moldejazz i går kveld SpareBank 1 SMN og Midtnorsk Jazzsenters JazZtipendiat 2014/15.

SpareBank 1 SMN og Midtnorsk Jazzsenter med tilhold iTrondheim, Norge, har gått sammen om å videreutvikle det livskraftige jazzmiljøet i landsdelen. Banken finansierer i den forbindelse SpareBank 1 JazZtipendiat – en årlig nasjonal stipendiatordning på kr.200 000,-.

– I tillegg legger Midtnorsk Jazzsenter og Moldejazz inn betydelige ressurser i ordningen, som gjør dette til den største jazzprisen i Norge, forteller de i en pressemelding.

Pengene har som formål å gi stipendiaten muligheten til å utvikle seg og skape en ny produksjon sammen med Trondheim Jazzorkester. Denne musikken skal årets pris framføres for første gang på Moldejazz påfølgende år. Ordningen skal også bidra til at Trondheim Jazzorkester styrker sin posisjon som det ledende jazzensemblet i Norge.

I begrunnelsen for tildelingen av Espen Reinertsen sier juryen:

«Årets jazZtipendiat har over lang tid vist seg som et stort talent og en spennende instrumentalist og komponist. Kandidaten har over tid utviklet ulike spilleteknikker på sitt instrument gjennom over 150 konserter rundt om i verden; i ulike musikalske konstellasjoner og formater med både norske og internasjonale musikere. Gjennom samarbeidet med Trondheim Jazzorkester beskriver kandidaten i sin søknad at planen er å utforske klangbasert improvisasjon i et stort ensemble og la blåsere og klangelementer få en bærende og vesentlig rolle i musikken, som i form vil ligge nærmere en del eksperimentell popmusikk enn instrumentalmusikk / jazzmusikk»

SpareBank 1 JazZtipendiat 2014-15 er saksofonist og komponist Espen Reinertsen. Han er født i 1979, bosatt i Oslo og utdannet ved NTNU jazzlinja og Norges Musikkhøgskole. Espen Reinertsen har så langt i sin musikerkarriere vært involvert i ulike konstellasjoner, bl.a. duoen Streifenjunko med trompetist Eivind Rønning, Christian Wallumrød Ensemble, Koboku Senju og de japanske improvisatørene Tetuzi Akiyama og Toshimaru Nakamura. Han har også vært med i ulike prosjekter i Trondheim Jazzorkester de siste årene.»

Skriv et svar