Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Et samarbejde der inviterer publikum ud i jazzens hjørner

Igen i år er JazzDanmark gået ind i et samarbejde ved navn Musikkens Afkroge, der handler om at udbrede anderledes former for musik. Projektet er skabt i et i samarbejde mellem organisationerne Tempi, Strøm og Musikmetropolen og har til formål at invitere publikum indenfor i de smalle genrer, så nye ører åbnes for ny elektronisk musik, moderne eksperimenterende jazz og ny folk. Jazzens koncertrække starter i morgen og foregår i løbet af de næste tre dage i tre forskellige byer.

Musik og samtale
Jazzdelen fokuserer i år på freejazzen, og er skræddersyet til at åbne genren op for folk, der ikke normalt ville have taget til freejazzkoncert. Det er trioen KØS, der, i samarbejde med henholdsvis Lotte Anker og Lars Greve, står for musikken. Koncerten bliver kombineret med en samtale, der har til formål at forklare, hvorfor musikken er så vigtigt og hvad det er, publikum oplever. Samtidig gives der plads til at alle publikums spørgsmål kan besvares. Samtalen foregår mellem musikerne og P8 Jazz-radioværten Naya Buric

Nye målgrupper
For at nå nye målgrupper er der særligt fokus på markedsføring til musikskoler, gymnasieelever samt udskolingen i Musikkens Afkroge. Koncerterne foregår på Gimle i Roskilde, Tapperiet i Køge og Viften i Rødovre. Det samlede projekt omhandler ikke kun om de tre freejazzkoncerter. Også andre genrer præsenteres ved særskilte arrangementer afholdt af Musikmetropolen i samarbejde med henholdsvis Tempi og Strøm. I februar var der fokus på elektronisk musik og i maj er det folk/world der er i centrum.

Musikkens Afkroge er et livemusik-format, som blander koncert med talks, og går i dybden med nichegenrer og formidler viden og kunst på højt niveau. Det er skræddersyet til det nysgerrige publikum.

Techno, Techno, Techno!
Mandag 25-02-19 kl. 19 på Viften, Rødovre
Tirsdag 26-02-19 kl. 19 på Tapperiet, Køge
Onsdag 27-02-19 kl. 19 på Gimle, Roskilde
Martin Schacke/ Formidler Bjarke Due Gunslev (Strøm)

Første arrangement er en legende gennemgang af den elektroniske musik med udgangspunkt i dansk technos rivende udvikling. Live vil I opleve Danmarks nok bedste technochild Martin Schacke.
Danmark har i de seneste år oplevet en technorenæssance af en anden verden. Arrangørgrupper som Fast Forward og Et Andet Sted har med DIY-ånd og fokus på community formået at skabe en base for en ny generation af danske techno-DJs og producere. Og den hurtige og hårdtslående klubmusik har fået opmærksom på den internationale scene. En af hovedpersonerne i denne nye bølge af DJs er Martin Schacke, som til dagens arrangement i samtale med Strøm kommunikationschef vil fortælle om den københavnske technoscene. Undervejs vil han også spille udpluk fra sine egne udgivelser.
Martin Schacke er en pioner på Københavns industrial og noise scene, og står bag det prominente underground label Moral Defeat. I den seneste tid har Schackes arbejde som techno DJ og producer taget ham ud til anerkendte klubber i hele verden såsom berlinske Berghain og hans udgivelser er allerede blevet moderne klassikere. Hans udgivelser er – som hans DJ sets -adrætte, støjende, tranceagtige og uregerlig.

Bjarke Due Gunslev er kommunikationschef for Strøm, som gennem festival, koncerter og raves arbejder med at udbrede den elektroniske musik. Han har tidligere arbejdet som kulturjournalist, og har skrevet for blandt andre Berlingske og Dagbladet Information og har lavet lavet radio for Radio24Syv og DR.
FB: https://www.facebook.com/mschacke
SC: https://soundcloud.com/schacke

Eksperimenterende moderne jazz!
Tirsdag 09-04-19 kl. 19 på Tapperiet, Køge
Ons. 10-04-19 kl. 19 på Gimle, Roskilde
Tors. 11-04-19 kl. 19 på Viften Rødovre
Køs feat. Lotte Anker /Formidler Naya Buric (P8) (billedet)

Andet arrangement fokuserer på formidling af den moderne jazz med afsæt i radiovært og jazzaficionado Naya Burics kæmpe viden flankeret af live musik med nogle af Danmarks bedste eksperimenterende unge jazzmusikere manifesteret i trioen Køs feat. Lotte Anker. Køs er et eksperimenterede impro-jazzband. Nogle gange lyder det som et pophit – andre gange som ambient elektronisk musik – eller en dyne af 40 saxofoner. Gruppen som har spillet sammen siden 2014, kendes fra vidt forskellige bands såsom; Cactus, Josiah Konder, Slår Skår og Franske Piger. I KØS blandes deres baggrunde fra fri improvisation, jazz og hiphop med inspirationer fra klassisk musik, ambient musik og støj. Det er et univers med langstrakte udviklinger, smukke melodier, repetitive rytmiske strukturer, brede klangflader og store dynamiske udsving. Lotte Anker står som den væsentligste kvindelige repræsentant for avantgardejazzen i Danmark. Hun er en anerkendt, frittænkende både saxofonist, improvisator og komponist på den internationale avantgarde-scene i Europa, USA, Japan og Vietnam. Hun er kendt som tidligere co-leder af Copenhagen Art Ensemble og har senest bl.a. turneret med den nordiske supergruppe Fire! Orchestra og sit eget What River Ensemble.
Lyt her: http://bandkoes.bandcamp.com/album/k-s

Nye rødder i Folk!
Mandag 29-04-19 kl. 19 på Viften Rødovre
Tirsdag 30-04-19 kl. 19 på Tapperiet, Køge
Torsdag 02-05-19 kl. 19 på Gimle, Roskilde

Veselil
Tredje arrangement kredser om den populære ny-folk, der både formår at begejstre unge som gamle, og som oplever en kæmpe opblomstring i Danmark anført af festivaler som Fanø Free Folk og Tønder Festival levendegjort ved strygertrioen Vesselil.
Den unge strygertrio Vesselil sætter et unikt præg på den nordiske folkemusiktradition. De har gravet i mulden af den nordiske sangskat, ført den til nutiden og flettet den sammen med egne kompositioner og improvisatoriske elementer.

Vesselil er allerede blevet positivt modtaget for deres livekoncerter: ”Den unge, danske strygertrio, Vesselil, leverede nogle imponerende arrangementer af sange fra den nordiske folkevisetradition lørdag aften i Viseteltet på MoFP 2018”. – Rootszone 2018.
Vesslili består af Elisabeth Dichmann – violin, sang, Clara Tesch – violin, bratsch, sang og
Maja Aarøe Freese – femstrenget cello, sang og de vil sammen fortælle om deres forhold til folkemusikken og dens ophav.
Se mere: https://www.facebook.com/vesselil/

Billetter:
50 kr + gebyr i forsalg / 80 kr i døren – køb på de respektive spillesteders hjemmesider.
Alle acts og talkholdere er kurateret af genreorganisationerne JazzDanmark, Tempi og Strøm, som garanterer musik af høj kvalitet.
Musikkens Afkroge er den anden rundtur rundt i afkrogene af musikken, sidste år så det sådan ud: https://youtu.be/qDKqlUBBohw
Musikkens Afkroge præsenteres i et samarbejde mellem Musikmetropolen, JazzDanmark, TEMPI, Strøm og spillestederne Gimle, Viften og Tapperiet.

Foto: Bandet KØS spiller koncert ved Musikkens Afkroge

Skriv et svar