Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Fasching har släppt sitt program for våren 2016

Så har Fasching i Stockholm släppt sitt program för våren. Salt Peanuts.eu tipsar om några höjdpunkter.

Klubb ”Drömmen om Amerika” är en podd som spelar kända artister genom ett jazzfilter. Vid tre tillfällen under våren presenterar saxofonisten och klarinettisten Thomas Backman, pianisten Johan Graden och gitarristen och basisten Oskar Schönning olika artister Först ut är Maria Hirasawa den 21 januari.

Den svenska souldrottningen LaGaylia Frazier har release för sin senaste skiva på Fasching den 22 januari tillsammans med Paulo Menndonca gitarr, Chris ”Jackson III” elbas och sång, Micke Haglund klaviatur, Magnus Höglund trummor och Albin Grahn på trumpet och sång.

Jonas Kullhammar, den välkände saxofonisten spelar med sitt band Svenska Kaputt (foto), med Reine Fiske gitarr, Torbjörn Zetterberg bas och Johan Holmegard trummor på Fasching den 23 januari.

Alberto Pinton, saxofonist och träblåsare, har varit aktiv på den internationella improscenen sedan mitten av 80-talet. Han har 60 album i ryggen och spelar på Fasching tillsammans med Niklas Barnö trumpet, Torbjörn Zetterberg bas och Konrad Angas trummor på Fasching den 25 januari.

Den uppmärksammade gitarristen Susanna Risberg, en av jazzkattvinnarna spelar den 27 januari tillsammans med basisten William Sjöström och trummisen Jonathan Lundberg.

Den 30 januari kommer Louise Hoffsten och spelar låtar ur nya albumet ”L”.

Georgie Fame och saxofonisten Amanda Sedgwick uppträder tillsammans med Claes Crona Trio den 31 januari.

Karin Hammar firar sin fjärde release på Fasching med sin grupp Fab 4, dvs. Max Schultz gitarr, Niklas Fernqvist bas och Fredrik Rundqvist trummor. Detta sker den 10 februari.

Den 13 februari är det dags för Victoria Tolstoy (vo) och Jacob Karlzon (p) att ta plats på scen. Båda är internationellt hyllade artister.

I gränslandet mellan impromusik och modern jazz rör sig trummisen Gerald Cleaver. Den 15 februari spelar han med saxofonisten Fredrik Nordström Quartet med Jonas Östholm på piano och Torbjörn Zetterberg på bas.

Den 18 februari blir det klassisk jazz på Fasching för då kommer Georg Riedel (b), Jan Allan (tp) och den betydligt yngre basisten Mathias Landaeus.

Storheter som Dave Holland (b) trio med Kevin Eubanks (g) och Obed Calvaire (dr) gästar Fasching den 28 februari. Att det bli utsålt är en rimlig gissning.

Flerfaldiga grammisvinnarna Tonbruket spelar den 9 mars. I bandet ingår Dan Berglund (b), Johan Lindström (g), Martin Hederos (b) och Andreas Werliin (dr). Den sistnämnde inte minst känd från Fire” och den förstnämnde från e.s.t.

Basisten Christian mcBride gästar Fasching den 13 mars med Christian Sands på piano och Jerome Jennings på trummor.

Den 24 mars kommer storbandsledaren, flygelhornisten och kompositören Ann-Sofi Söderqvist med sin Orchestra, bestående av 17 personer.

Den 7 april blir det storbesök när Thomasz Stanko (tp) kommer med sin kvartett, med David Virelles på piano, Reuben Rogers på bas och Gerald Cleaver på trummor.

Text: Lars Grip

Skriv et svar