Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Fasching öppnar igen

Den i Stockholm belägna jazzklubben Fasching öppnar upp sin verksamhet igen nu i september efter att ha hållit stängt sedan i mars. Jazz ringde upp Faschings VD, Eric Birath (bildet).
– Hur är känslorna nu när ni äntligen ska öppna upp igen?
– Ja, det känns ju inte normalt, men det känns ju som vi gör någonting i alla fall. Vi gör det vi kan göra just nu utifrån de förutsättningar som gäller helt enkelt. Vi hoppas naturligtvis på att restriktionerna på max femtio personer i publiken ska släppa så snart som möjligt. Vi är måna om att göra en ansvarsfull öppning, vi kommer inte ta några risker och kommer vara noga med att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Vi vill kort och gott kunna erbjuda musikerna arbete och publiken konserter.
– Ni kommer vid flera tillfällen ge två konserter per kväll?
– Ja, vissa kvällar erbjuder vi två olika sittningar – en tidig konsert klockan 18 och en senare med start klockan 21. Alla konserter i september kommer även streamas på Faschings Facebooksida.
– Hur ser det ut med de internationella bokningarna?
– Vi vet ingenting i nuläget om hur det ser ut framöver. Alla utländska agenter och musikerna själva vill ju få till konserter, men vi är inte bara beroende av hur det ser ut i Sverige utan hur det ser ut i resten av Europa. De vi bokar måste kunna turnera även i andra länder – inte bara här i Sverige – om det ska gå att genomföra en turné.
– Vi väntar nu på Mikael Dambergs och Amanda Linds besked om att man ska försöka göra undantag från 50 personers-regeln, vilket är det vi och andra arrangörer hoppas på.
– Hur blir det med Stockholm Jazz Festival nu i höst?
– Vi kör den, men det är så mycket som hänger i luften fortfarande innan det förhoppningsvis blir nya lättade restriktionsregler. Planen är alla fall att vi ska offentliggöra programmet till festivalen den 3 september.

Text: Patrik Sandberg/JAZZ-Orkesterjournalen
Foto: Viktor Joandi

 

Skriv et svar