Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Flere improvisationsworkshops på danske asylcentre

I sommeren 2018 løb første del af projektet Impro for Asylbørn af stablen. Nu er projektet gået ind i sin anden fase, og de to undervisere Mija Milovic og Oliver Laumann står endnu engang bag en række improvisationsworkshops på asylcentre i Danmark.

Stor interesse for projektet
Projektets første del viste os, at de nye undervisningsmetoder i musik kunne skabe et kreativt frirum på tværs af mangfoldige sprog og nationaliteter og dermed vække børnenes glæde ved musik og styrke deres evne til at samarbejde. JazzDanmark oplevede sammen med de to undervisere enorm interesse for vores workshops og glæde over at deltage i fællesskabet, og kan nu introducere projektets anden fase.

Underviserne Mija Milovic og Oliver Laumann har efter den første del skabt bl.a. plakater med udgangspunkt i de øvelser, som fungerede allerbedst for børnene. Det er disse øvelser, der nu afprøves og videreudvikles.

Et indblik i undervisningsmaterialet
Undervisningsmaterialets øvelser er foreløbigt inddelt i to typer: Den første type beskæftiger sig med koblingen mellem noget visuelt, bevægeligt og dirigerende, som angiver hvornår nogen skal spille. Børnene får skiftevis lov til at være den, som styrer resten af gruppen. Disse øvelser styrker koordinering, fællesskab, sammenspil og fordrer lytning og nærvær. Herudover er de – forudsat, at de deltagende både kan se og høre – universelle, idet de hverken kræver forståelse for et sprog eller det at spille musik i det hele taget.
Den anden type øvelser er i højere grad baseret på bandimprovisationer og -øvelser. Disse øvelser fungerer godt for børn fra 10 år og opefter og beskæftiger sig mere med fælles lytning, bevidsthed omkring den enkeltes rolle i musikken i forhold til den musik som kollektivet skaber sammen og minder mere om traditionelle sammenspilsøvelser.

Underviserne
De to professionelle musikere Mija Milovic og Oliver Laumann er uddannet fra hhv. Syddansk Musikkonservatorium og Rytmisk Musikkonservatorium og har stor erfaring med både undervisning og live-koncerter. De har en lang række undervisningsforløb bag sig, især på danske musik- og højskoler, og de har de senere år beskæftiget sig med musik som håndsrækning til udsatte børn og unge, i særdeleshed til flygtninge. De har boet et år i Serbien, hvor de bl.a. har undervist frivilligt og lavet musikworkshops med flygtninge, lavet frivillig nødhjælp og i samarbejde med organisationen Live art for børn igangsat brevudvekslinger mellem danske børn og flygtninge.

I februar 2018 underviste de begge på JazzDanmark og Copenhagen Jazz Festivals landsdækkende projekt JazzCamp for Piger på Avnstrup Asylcenter, og i sommeren 2017 drev de som frivillige projektet kreativt værksted i Sandholmlejren.

Praktisk info:
Improvisationsworkshops foregår på Asylcenter Holstebro, Nybo Bakke 8
7500 Holstebro

Der er workshops hver onsdag i 5 uger og den nuværende runde af workshops har været i gang siden 30. august 2019.

(JazzDanmark.dk)

Skriv et svar