Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Første modtager af nyt legat

Tirsdag den 31. marts uddeles René ‘Jean René’ Daugaard Legatet for første gang, hvor første modtager af legatet vil blive hyldet. Legatet tildeles i år jazzpianisten Carl Winther. Overrækkelsen af legatet vil ske til en eftermiddagsbar med fri entré fra kl.16-18 på Jazzcup i Gothersgade 107 i København, hvor man vil kunne opleve Carl Winther Trio live og snuppe en af de 100 gratis øl i baren.

Den 35-årige jazzpianist, Carl Winther, søn af komponist og trompetist Jens Winther, startede allerede som 6-årig på klaveret. Med en uddannelse fra Det Rytmiske Musikkonservatorium i ryggen, er Carl Winther en uddannet og storturnerende musiker, som tydeligt udtrykker en inspiration fra latin og afrikanske rytmer gennem sine kompositioner og sit spil. Carl har spillet med mange international stjerner, blandt andre Billy Hart, Bill Evans, Daniel Humiar, Hugo Rasmussen, Afonso Corrêa. I øjeblikket turnerer han i både Danmark og Europa sammen med sin trio og den amerikanske saxofonist Jerry Bergonzi. Når Jazzcup åbner for dørene d. 31. marts vil Carl Winther Trio spille en lille koncert i forbindelse med modtagelsen af legatet.

Til udvælgelsen af første legatmodtager har et eksternt legatudvalg indstillet danske jazzpianister og efterfølgende udpeget modtageren for 2020.
Legatudvalget udtaler om Carl Winther:
«Med dyb og usvigelig sikker rytmisk feeling og et ekspressivt, stærkt og stilsikkert udtryk tryllebinder Carl Winther lytteren – både som solist og akkompagnatør. Det er heller ikke uden grund, at Carl synes at befinde sig som en fisk i vandet, når han akkompagnerer store internationale saxofonstjerner – han har kaliberen til at begå sig på det niveau. Han fortjener al den anerkendelse han kan få, også herhjemme, for sit seriøse og kompromisløse musikerskab».

René ‘Jean René’ Daugaard Legatet
Legatet vil én gang årligt blive uddelt fra 2020-2029 til en talentfuld jazzpianist, som allerede har vist potentiale, men som forventes at kunne indfri et endnu større potentiale i kraft af en økonomisk håndsrækning. Legatet er årligt på 20.000 kr., som er tiltænkt pianistens videre udvikling i form af inspiration hentet internationalt – studier i udlandet, undervisning hos udenlandske kapaciteter eller lignende.

Historien om René ‘Jean René’ Daugaard Legatet
JazzDanmark blev i efteråret 2019 kontaktet af en ældre herre ved navn, René Daugaard, som var tidligere trommeslager og bassist i det danske og europæiske jazzmiljø. Han ønskede et møde med JazzDanmark. Mødet viste sig dog ikke at være et helt almindeligt møde. Med et ønske om at kunne hjælpe jazzpianister på deres færden mod at indfri deres fulde potentiale, ville han gerne oprette et legat, som det var hans ønske at JazzDanmark skulle administrere i en periode på 10 år. I slutningen af 2019 kort efter, at alle formaliteter samt overdragelsen af pengene faldt på plads, gik René Daugaard bort. René ‘Jean René’ Daugaard Legatet vil derfor blive uddelt til minde om René Daugaard.

JazzDanmark inviterer til en åben tirsdagsbar på Jazzcup i anledningen af overrækkelsen af René ‘Jean René’ Daugaard Legatet til første prismodtager, Carl Winther.
Hvad: Overrækkelse af legat, koncert med Carl Winther Trio og gratis øl til de 100 første.
Hvor: Jazzcup, Gothersgade 107, 1123 København
Hvornår: Tirsdag d. 31. marts kl. 16.00-18.00
Pris: Fri entré

(jazzdanmark.dk)

 

 

 

Skriv et svar