Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Gard Nilssen A-i-R på Moldejazz 2019

Artist in Residence på Moldejazz 2019 er pekt ut. Moldesjef Hans Olav Solli forteller at de har pekt ut Gard Nilssen, en av Norges travleste og mest kreative trommeslagere, som neste års A-i-R.

Gard Nilssen har et bankende hjerte for jazz og improvisert musikk. Han har gjestet Moldejazz en rekke ganger og med mange ulike band, senest i 2017 med en triokonsert med Pat Metheny og Arild Andersen som ble omtalt med de største superlativer.

Gard Nilssen er født i Skien i 1983. Han har sin bakgrunn fra jazzlinjen ved NTNU og ble allerede i 2006 tildelt tittelen Årets unge jazzmusiker med bandet Puma. Han har turnert i de fleste kriker og kroker av verden og gitt ut plater på selskap som Clean Feed, Rune Grammofon, ECM og Hubro. Diskografien er omfattende og han har vært aktiv i band som Bushman’s Revenge, Cortex, Zanussi 5, Obara 4,  Astro Sonic, Starlite Motel, Lord Kelvin, i duoen sPacemoNkey med Morten Qvenild, i Team Hegdal og i flere inkarnasjoner av Trondheim Jazzorkester.

Han har også gitt ut soloalbum og har de senere år ledet bandet Gard Nilssen’s Acoustic Unity, som allerede har rukket å utgi et Spellemann-nominert studioalbum og en kritikerrost trippel liveplate. I en årrekke har han også vært fast medlem i Susanne Sundfør sitt band.

Planleggingen av neste års residency er godt i gang, og det vil bestå av en miks av etablerte prosjekter, premierer og spesialprosjekter. Det vi med sikkerhet kan slå fast allerede er at Gard Nilssen vil få en meget travel uke.

Han har lovt konsert med Gard Nilssen’s Acoustic Unity, Bushman’s Revenge og sPacemoNkey. Kanskje kan vi også håpe på en re-union av Puma?

Skriv et svar