Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Horse Orchestra med videojulegaver

I desember har multinordiske Horse Orchestra kommet med en forlenget musikkvideo som er laget av filminstruktøren Mads Hemmingsen. Horse Orchestra består av syv unge musikere fra Norge, Sverige, Island og Danmark. Uten nevneverdig respekt for grenser og konformiteter, og med et stort instrumentalistisk og kompositorisk overskudd, har bandet skapt en helt unik humoristisk blanding av genrer, som
spenner fra tradisjonel jazz over hiphop til noice.

Da Horse Orchestra er et utpreget liveorkester har utgivelsene inntil videre utelukkende vært innspilt live. En av bandets største kvaliteter er den helt spesielle blanding av humor og seriøs performance som oppstår på konsertene, noe som oppleves best med både øyne og ører. Denne gangen er bandet derfor gått et skritt videre og utgir tre låter med både lyd og bilder. Konsertopptakene stammer fra en konsert under Copenhagen Jazz Festival 2018, og instruktør Mads Hemmingsen har bearbeidet materialet og skapt en humoristisk fortelling, som understøtter musikken og bandets grenseløshet.

Alle bandmedlemmer er også aktive på den nordiske musikkscenen utenfor Horse Orchestra. Jeppe Zeeberg er allerede et viktig navn på den danske jazz- og eksperimentalscene og har høstet mye ros for sin solokarriere. Norske Erik Kimestad er et dedisert kultnavn i både den norske og danske jazzundergrunnen. Rune Lohse er ankermann i det roste psykedeliske synthpop-band New Kids, hvor også Nicolai Kaas Claesson er med. Petter Hängsel spiller ofte på undergrunnsscenen i Malmø med det elektroniske 8bit-projekt Halectron.

De tre videoerne fra EPen har utkommet enkeltvis i løpet av desember og følges opp av et nytt album på nyåret.

Låtene:
Very Big Dome (Hängsel)
The Tiger Took My Family (Kimestad)
Hvad laver Torben og Bjørnen i aften? (Zeeberg)

Horse Orchestra er
Erik Kimestad Pedersen – trompet
Ingimar Andersen – saksofon
Petter Hängsel – trombone
Kristian Tangvik – tuba
Jeppe Zeeberg – piano
Nicolai Kaas Claesson – bass
Rune Lohse – trommer

Video: B.A.M.A. (Mads Hemmingsen og Barbara Kaniewska)
Innspilling, mix og master: Jonas Graverholt

Videoene ser du her:

Skriv et svar