Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Hvil i fred, Jens Arne

Så er enda en av de musikerne man visste man traff mens man vandret i Storgata i Molde under Moldejazz forlatt denne kloden. En musiker som alltid stilte opp og spilte på arrangementer i Storyville Jazz Clubs arrangementer, enten det var med Ytre Suløen jazzensemble eller andre mer tradisjonelle orkestre.

Jens Arne Molvær ble født den 16. desember 1940 i Langevåg, og var mest kjent som klarinettist, men han trakterte også saksofonen med stor overbevisning. Han var med i Oddvar Ask kvartett i Dtavanger fra 1966-69, Storyville JazzClub’s storband i Molde fra 1969-72), før han var med å etablere Ytre Suløen Jassensemble på hjemstedet i 1973. Denne suksessen varte til 1987, men de tok opp igjen «hansken» i 1992 og spilte sporadisk fram til Molvær ble mer og mer rammet av altzheimer. Han har ellers gitt ut egen plate (September Song i 1998) sammen med bassisten Steinar Raknes, trompeteren Nils Petter Molvær, pianisten Håvard Wiik og trommeslageren Håkon Mjåset Johansen, og spilt med blant annet gitaristen Bjørn Klakegg og bassisten Konrad Kaspersen. Videre har han medvirket på utgivelse med Frøydis Walstad Sagen. Lena Nymarks plate Kjærleiksvals og han var plateprodusent for Blue Horn Jazzband (With a heart of full rhythm, 2002).

Han er far til trompeteren Nils Petter Molvær og var rektor ved Sula kulturskole fra 2002 til 2007.  Han fikk Sunnmørspostens kulturpris i 1995 og Molderosen i 1999.

Vi vi alltid huske Jens Arne som en ytterst hyggelig og omgjengelig person, som alltid hadde tid til å slå av en prat, og selv om han var opptatt av den eldre jazzen, holdt han seg også oppdatert på det nye som skjedde i jazzen, og hva sønnen holdt på med av plateprosjekter.

Det blir et savn å ikke møte Jens Arne i Storgata i Molde under Moldejazz i årene framover.

Jan Granlie