Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Internasjonal gjestebooker på Copenhagen Jazz House

Der er bl.a. Shellac, The Ex og The Thing på programmet, når den norske trommeslager kuraterer program i Jazzhouse fra 22. oktober til 2. november.

Som noget nyt lancerer Copenhagen Jazzhouse et initiativ, hvor markante internationale musikere i en afgrænset periode inviteres til at stå for det musikalske program.

I efteråret 2014 gælder det den norske trommeslager Paal Nilssen-Love. En toneangivende musiker, men også en åben og søgende musikalsk sjæl, der har spillet med et væld af musikere over hele verden. Således håber man i Jazzhouse på, at Paal Nilssen-Love ikke blot kan give musikprogrammet interessante indspark i kraft af sit glødende engagement og sin nysgerrige tilgang, men også at Københavns musikmiljø vil nyde godt af hans store, internationale netværk. I hvert fald er der lagt op til nogle interessante uger, hvor der selvfølgelig også vil blive lejlighed til at høre Paal Nilssen-Love, der kendes fra bands som The Thing og Atomic, bag trommerne.

Daglig leder og booker i Jazzhouse, Bjarke Svendsen, udtaler om samarbejdet:

«Det er en store ære for Jazzhouse, at en så velrenommeret musiker som Paal har takket ja til opgaven. Paal er en af Europas førende trommelagere inden for jazzen og har på permanent basis spillet med et hav af scenens nøglefigurer. På den baggrund er det fantastisk, at Jazzhouse kan lægge Paals erfaring, netværk og vision til grund for gæstebookerprojektet.» «Motivet for projektet er, at et spillested bør komme så langt ud i afkrogene og dybt ned i materien som muligt. En booker har begrænset tid, begrænset netværk og begrænset udblik. Derfor tror jeg, at Jazzhouse med dette projekt, kan blive et betragteligt mere alsidigt og inspirerende spillested til gavn for både publikum og musikermiljøet. Faktisk også et mere demokratisk spillested, da bookingen blødes op og gøres mere demokratisk og inddragende. Så det er det spændende at udfordre den model de fleste regionale spillesteder – inklusive os selv – kører efter. Nemlig at bookingen varetages af én person.»

– En tillidserklæring uden sidestykke

Det er langt fra noget nyt, at Paal Nilssen-Love tager booker-trøjen på. Gennem sit engagement i festivaler som All Ears og Blow Out har han over 14 års erfaring som booker og dertil et meget stort internationalt netværk. Nilssen-Love glæder sig dog til at prøve kræfter med det danske spillested og til at kombinere sit netværk med det professionelle produktionsapperat, som Jazzhouse kan tilbyde. Han udtaler:

”Jazzhouse har gennemgået en positiv forandring og har udviklet sig til et fremragende spillested. Man har en arrangør, som virkelig tror på musikken. At en jazzklub beder en musiker om at booke programmet viser en tillidserklæring uden sidestykke. En jazzklub skal ikke bare booke ren jazzmusik, men tage temperaturen på banebrydende musik, hvad enten det gælder jazz, improv, støj, electronica eller beslægtede musikformer. Jeg ønsker at udvide profilen og strække grænserne for hvad, der kan eksistere på et jazzspilletsted.”

Shellac, The Ex og The Thing m.fl. på programmet

Programmet for Paal Nilssen-Loves gæstebookerperiode vil løbende blive offentliggjort. Allerede nu kan Nilssen-Love dog løfte sløret for tre særdeles prominente bands, nemlig hollandske The Ex, svensk/norske The Thing og den legendariske amerikanske støjrock-trio Shellac. Shellac med den kendte producer Steve Albini på guitar og vokal er en meget sjælden gæst på dansk jord, og det må derfor betegnes som et regulært scoop, at gruppen, der har spillet en afgørende rolle for den alternative rock siden starten af 90’erne giver intim klubkoncert i Jazzhouse.

Høje forventninger er der også til The Ex, der egentlig startede som punkband, men som gennem deres karriere har udforsket alt fra freejazz og støjrock til etiopisk musik.

Endelig bydes der på Nilssen-Loves egen trio The Thing. En af nordens vigtigste kraftcentre inden for den frie jazz. Trioen, der også tæller saxofonist Mats Gustafsson og bassist Ingebrigt Håker Flaten, har markeret sig gennem en række prominente samarbejder. Bl.a samarbejdede de for nylig med den svenske sangerinde Neneh Cherry i bandet Cherry Thing, som også gav en udsolgt koncert i Jazzhouse under Copenhagen Jazz Festival 2012.

Programmet for «Action in Copenhagen»:

21:10: Digital Primitives (US)
22:10: Häpna Label Night (SE)
23:10: Alan Silva/Mette Rasmussen/Ståle Liavik Solberg (US/DK/NO)
25:10: Chris Corsano/Joe McPhee (US) + Chinese Cookie Pots (BRA)
26:10: Ervan Keravec (FR)
27:10: Paal Nilssen-Love Large Unit (NO) + Cloroform (NO)
28:10: The Ev Brass Unbound (NL/NO/SE) + Testicle Hazard (FI/NO)
29:10: Lean Left (NL/US/NO) + Ethiocolour (ET)
30:10: Shellac (US) + The Thing (NO/SE)
31:10: DKV Trio (US) + Great Waitress (AUS)

(Hentet fra Copenhagen Jazz House hjemmeside http://www.jazzhouse.dk)

 

Skriv et svar