Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Jazzcenter i Aalborg flytter

De har prøvet det før; at flytte 60 000 vinylplader, 16 000 CDer, 4 000 bøger, kassetter med båndede radioudsendelser plus det løse. Nu skal det ske igen. Ud af Musikkens Hus i Aalborg, bare over på den anden side af gaden, men alligevel en besværlig og bekostelig manøvre. Til midlertidige lokaler.

Det er virkeligheden for Center for Dansk Jazzhistorie, der rummer samlinger fra blandt andre fotografen Jan Persson, pladeselskabsdirektøren Karl Emil Knudsen, basunisten Erling Kroner samt anmelderen og forskeren Erik Wiedemann. Der mangler midler til flytning og overlevelse, senest er en bibliotekar-stilling skåret væk.

Hidtil har Center for Dansk Jazzhistorie, etableret i 2006, været en del af Aalborg Universitet, der sparer huslejekroner ved omorganiseringen. Men den fremtidige organisatoriske tilknytning til universitet er uafklaret, så centerleder Tore Mortensen arbejder på at etablere en venneforening samt på at finde eksterne sponsorer.

Blandt andre det lokale pengeinstitut Spar Nords fond har været med til at muliggøre opkøb af de samlinger, som Center for Dansk Jazzhistorie vil gøre tilgængelige for såvel offentlighed som forskere.

Det er JazzSpecial som melder dette.

Skriv et svar