Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

JazzDanmark afvikler to store sommerstævner i den kommende uge

Danmark har en stolt tradition for jazzstævner, hvor Brandbjerg Jazzstævne, Engelsholmstævnet og ikke mindst Summer Session er nogle af de mest kendte. Her har musikere igennem årtier mødtes og formet sig selv og hinanden, networket og dygtiggjort sig intensivt.

I den kommende uge (uge 31) løber hele to sommerstævner arrangeret af JazzDanmark af stablen. Imens en gruppe etablerede jazzmusikere nyder godt af et internationalt stjernefakultet på det traditionsrige Summer Session, vil hele 75 unge musikere i aldersgruppen 13-17 år udfolde sig på Klejtrup Efterskole til anden udgave af vores ungdomsstævne Jazzdalen.

Jazzdalen – Et Summer Session for unge
På Jazzdalen sætter vi rammen for, at unge musik-entusiaster fra hele landet mødes til en uges musiknørderi. Jazzdalen foregår for anden gang i år og minder i koncept en hel del om det navnkundige sommerstævne Summer Session. På Jazzdalen skal deltagerne bruge en uge på sammenspil, improvisation, jamsessions, clinics og masser af hygge.

Jazzdalen er for unge musiktalenter fra hele Danmark. Med stævnet ønsker JazzDanmark at bygge nye fællesskaber og styrke fremtidens vækstlag. Projektet har derudover en kønsbalance-dimension, således at der kun optages det antal drenge, som der er piger der tilmelder sig. Det betyder at kønsbalancen altid vil være 50/50 på stævnet.

Tilslutningen til Jazzdalen 2018 har været markant større end sidste år, hvilket vi naturligvis er meget glade for. På grund af den store interesse for stævnet har vi besluttet at oprette et ekstra hold til de mange deltagere.

Det er JazzDanmark, der sammen med trommeslager og initiativtager til projektet, Kristoffer Juel, står bag realiseringen af Sommerstævnet Jazzdalen. Læs mere om stævnet og instruktørerne her.

JazzDanmarks Summer Session på Krogerup Højskole
Samtidig med at Jazzdalen åbner i Nordjylland, slår vi dørene op til det traditionsrige Summer Session-stævne, der har eksisteret i mere end 40 år, og som for mange er bedre kendt som ‘Vallekilde-stævnet’. Som noget nyt foregår Summer Session fremover på Krogerup Højskole ved Humlebæk i Nordsjælland.

Årets fakultet består af Louis Hayes, trioen The Fringe (George Garzone, Bob Gullotti, John Lockwood), Yuka Honda og Jeff “Tain” Watts samt to særlige gæsteundervisere i form af Kenny Barron og Nels Cline.

Tilmeldingerne er tikket ind, og det kunstneriske udvalg, som i år består af Nikolaj Hess, Mikkel Hess og Anders ”AC” Christensen, har sammensat en række sammenspilshold, der får tilknyttet de internationale stjernemusikere som instruktører. I løbet af ugen vil underviserne desuden rokere rundt, så deltagerne får mulighed for at stifte bekendtskab med alle instruktørerne på stævnet.

Det er JazzDanmark, der sammen med den kunstneriske ledelse bestående af musikerne Nikolaj Hess, Mikkel Hess og Anders “AC” Christensen gennemfører Summer Session.

(jazzdanmark.dk)

Skriv et svar