Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

JazzDanmark lancerer international jazzplatform

Dansk jazz nyder stor opmærksomhed fra udlandet og på trods af den verdensomspændende pandemi har danske jazzmusikere fuld gang i planlægningen af internationale aktiviteter. Dette arbejde bakkes nu op af en ny international platform for dansk jazz.

Benspænd vendt til mulighed
Da verdens grænser lukkede ned mistede mange musikere mulighed for at udnytte deres internationale momentum og situationen tvang alle til at tænke kreativt. Hos JazzDanmark blev benspændet bland andet brugt til at udvikle coronakoncerter både i det fri og i de danske baggårde. På det internationale område blev der også tænkt nyt, og ønsket om en international platform, med det formål at skabe større fokus på dansk jazz internationalt, tog form.

Med støtte fra Augustinus Fonden lancerer JazzDanmark nu platformen danishjazz.com; en engelsksproget indgang til dansk musik og danske jazzprojekter med international relevans.
For nysgerrige øjne og ører
Siden er opbygget således, at det er besøgerens nysgerrighed, der skal bære vedkommende igennem. Opdelt i to afdelinger, Explore Artists og Explore Projects kan man gå på opdagelse i den mangfoldige danske jazz uden brug af finmaskede søgeparametre. Kunstner- og projektsiderne er båret af videomateriale, der møder de besøgende på intuitiv vis.

Les hele artikkelen HER.

Tekst: JazzDanmark
Foto: Nuaia er et af de bands, som har fået opgraderet sit pressekit Fotograf: Kristoffer Juel

Skriv et svar