Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Jazzkannan 2016 utsedd av Svensk Jazz

Varje år delar Förbundet Svensk Jazz ut ”Jazzkannan”. I år går den till pianisten/keybordisten Susanna Lindeborg. Hennes karriär som professionell musiker sträcka sig tillbaka till mitten av 70-talet. Tillsammans med saxofonisten och livskamraten Ove Johansson har hon lett gruppen Mwendo Dawa där hon skiftar mellan akustiskt och elektroniskt piano. Mwendo Dawa har turnerat i över tjugo europeiska länder, Nord- och Sydamerika, Kina och på ett otal festivaler.

I mitten av 80-talet turnerade hon med gruppen Salamander som på den tiden blev känd, förutom för musiken, för att enbart bestå av kvinnor.

Senast har hon turnerat med gruppen Natural Artefacts.

Så här lyder motiveringen till Jazzkannan:
”Pianisten/keyboardisten/kompositören Susanna Lindeborg är en musiker i ständig rörelse med en levande relation till sin samtid.   Susanna har spelat med grupperna Salamander och Natural Artefacts och inte minst Mwendo Dawa, som hon grundat och under fem årtionden lett och utvecklat tillsammans med livskamraten och saxofonisten Ove Johansson. Utöver detta ger hon ut sin och andras musik på egna skivbolaget LJ Records, är konsertproducent för klubb INES i Halmstad och lägger ut livekonserter på nätet. Susanna Lindeborg utgör en spjutspets inom dagens jazz- och improvisationsmusik med en vision och en passion som inspirerat flera generationer musiker, både i Sverige och internationellt.”

Text: Lars Grip

Skriv et svar