Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Jon Henriksson årets Faschings Vänner stipendiat

Årets Faschings Vänner stipendium på 30. 0000 kronor tilldelas kontrabasisten Jon Henriksson.

Jon Henriksson är 25 år och uppvuxen i Göteborg. Han har studerat på Hvitfeldtska Gymnasiet, Skurups Folkhögskola och på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han medverkar för tillfället i olika konstellationer, med namn som Håkan Broström Quartet, Rasmus Sörensen Trio, Britta Virves Trio, Aloft Quartet, Stockholm Hot Seven, Anna Gréta Sigurdardottir m.fl.

Faschings Vänners styrelse har angivit följande motivering: ”Kontrabasisten Jon Henriksson är redan i unga år en erfaren, mogen musiker med ett personligt musikaliskt språk och som står med ena foten i traditionen och den andra i den moderna jazzen. Hans rytmiska, kreativa komp och solospel kombineras med en begynnande karriär som kompositör och bandledare i den moderna
jazzen. Hans rytmiska, kreativa komp och solospel kombineras med en begynnande karriär som kompositör och bandledare. Han är en framtidsröst på kontrabas”.

Föreningen Faschings Vänner har sedan sin start 1989 delat ut ett årligt (med undantag av pandemiåret 2021) stipendium till en ung jazzmusiker som befinner sig i början av sin karriär.

Text: Patrik Sandberg JAZZ/Orkesterjournalen
Foto: Eva Kubatzki

Skriv et svar