Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Karoline Wallace i mentorprogram for unge komponister

Den norske vokalisten, improvisatøren og komponisten Karoline Wallace er blant fire utvalgte til Borealis Ung Komponist 21/22. De neste åtte månedene skal de fire skape hvert sitt verk som får premiere under Boralis-festivalen i 2022.

Festivalen Borealis fikk i år inn rekordmange søknader til Borealis Ung Komponist. Hele 73 komponister fra hele landet søkte seg til mentorprogrammet som ble startet for å stimulere til at flere stemmer får komme til, og utvikle seg innen den eksperimentelle musikken. Mentorprogrammet knytter internasjonalt anerkjente komponister sammen med unge komponister og et musikerensemble. Gjennom åtte måneder skal deltagerne jobbe frem hvert sitt verk som får verdenspremiere på festivalen i 2022.

Årets deltagere kommer fra varierte musikalske bakgrunner, og har alle en utøver- og komponistside ved sin praksis. Alle fire står selv på scenen i prosjekter, og trakterer seg i mellom jazzvokal, cello, santur og elektronikk. Peder Niilas Tårnesvik er mest kjent for sitt prosjekt Niilas, som han slapp sitt første album med og vant Spelemannprisen for i 2020. Astrid Solberg er cellist og komponist, og setter lys på maktforhold og feminisme gjennom musikken, og bruker både video, koreografiske og visuelle elementer. Karoline Wallace er kjent som vokalist og komponist i sitt eget prosjekt Molecules, har samarbeidet med Erlend Skomsvoll, og jobber i sjiktet mellom jazz, norsk folkemusikk og samtidsmusikk. Hun har også tilbragt mye tid i Kæbenhavn, hvr hun opparbeidet seg et navn på den improvserende scenen. Mirsaeed Hosseiny Panah er satur-spiller og komponist uteksaminert fra Universitetet i Teheran og Norges musikkhøgskole, og har en spesiell interesse for jazz og klassisk musikk såvel som klassisk iransk musikk.

Sammen skal disse fire skape hvert sitt verk med støtte og veiledning fra årets mentorteam som er Harpreet Bansal, Camille Norment, Johan Sara Jr. og Øyvind Torvund. Til disposisjon har årets deltagere ensemblet Tabula Rasa – et Vestlandbasert vokalensemble som jobber for å fremme klassisk vokalmusikk, og som jobber med improvisasjon og teatralske virkemidler for å skape konseptuelle konserter og forestillinger.

(Foto: Jenny Berger Myhre)

Skriv et svar