Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Kongsberg Jazz-Weekend er avlyst!

Kongsberg Jazzfestival avlyser for andre gang
Med Kongsberg Jazzweekend 20.-22. november skulle vi gå tilbake til røttene og feire sjela til festivalen.

– Målet med Kongsberg Jazzweekend var å gi en håndsrekning til musikere, takke partnere for støtte og gi musikkopplevelser til publikum i trygge rammer. Det var ment som et plaster på såret etter at vi i mars måtte ta den tunge beslutningen om å avlyse Kongsberg Jazzfestival for første gang siden 1964. Det er med tungt hjerte vi nå må avlyse igjen, sier styreleder Juel H. Rye.

Styret fattet i går kveld følgende vedtak:

«Med bakgrunn i den pågående Covid-19 pandemien og regjeringens smitteverntiltak, ser vi oss ute av stand til å gjennomføre Kongsberg Jazzweekend.

Kongsberg Jazzweekend 2020 avlyses, og administrasjonen bes ta de nødvendige grep for å gjennomføre dette på en fornuftig måte, samt informere festivalens interessenter i hensiktsmessig rekkefølge»

Ikke et lokalt arrangement
– Det er en stigende smittetrend i samfunnet, og våre nabokommuner stenger ned. Kongsberg Jazzweekend er ikke et lokalt arrangement. Til arrangementet kommer både musikere, frivillige og publikum fra steder som nå er røde, og hvor det er innført meget strenge smitteverntiltak, sier Juel H. Rye. I denne situasjonen synes vi ikke det er greit å be musikere, frivillige og publikum å trosse nasjonale anbefalinger, komme til Kongsberg og gå på konsert som om ingenting er hendt.

– Vi ønsker å være en ansvarlig festival på alle måter, og det er nå viktig for oss at vi tar vare på alle involverte på en skikkelig måte. Det gjelder særlig våre musikere, vårt publikum og våre frivillige, sier påtroppende festivalsjef Ragnhild Menes.

– Uansett om Covid-19 fortsatt preger samfunnet vårt neste sommer, vil vi gjøre alt som står i vår makt for å kunne invitere publikum, musikere og frivillige til Kongsberg Jazzfestival i juli. Er det én ting dette siste året har vist oss, er det viktigheten av fellesskap. Det bygger vi blant annet ved felles opplevelser, og derfor er det utrolig viktig å opprettholde kulturtilbud også i krisetider, avslutter Ragnhild Menes.

Skriv et svar