Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Kongsberg jazzfestival avlyser også

Det er selvsagt den pågående koronapandemien som også har fått Kongsberg jazzfestival til ikke å ta sjansen på å samle titusener av mennesker i begynnelsen til festival i begynnelsen av juli. – Det vil kunne bidra til smitte og at folk blir syke eller dør. Den sjansen vil vi ikke ta, sier festivalsjef Kai Gustavsen til avisen VG i dag.

Festivalen har publisert en pressemelding på sin hjemmeside, og den relativt kortfattede pressemeldingen fra festivalen lyder som følger:

«Det er med tungt hjerte vi overbringer beskjeden om at Kongsberg Jazzfestival 2020 er avlyst. Dere som har kjøpt billetter vil få tilbud om tilbakeføring av billettpengene eller flytting av billetter til neste år. Vi jobber nå med å få det praktiske på plass og dere vil få epost med mer informasjon fra oss innen 1. mai.

Styret har etter grundige helsemessige, økonomiske og praktiske vurderinger konkludert at det ikke er forsvarlig å gjennomføre festival.

Selv om vi håper av hele vårt hjerte at viruset har nådd sin topp her i Norge innen starten av juli, så må vi ta høyde for risikoen ved å samle tusenvis av mennesker til et så stort arrangement. Vi har et ansvar overfor alle involverte i Kongsberg Jazzfestival å opptre som en ansvarlig samfunnsaktør.

Slik vi ser det er det overveiende sannsynlig at det kommer et nasjonalt forbud mot store arrangementer i vårt tidsrom.

Vårt håp er at dere ser fremover mot 2021 sammen med oss, for da skal nemlig en magisk og etterlengtet festival gå av stabelen, men det klarer vi ikke uten dere!»

Her er noen praktiske opplysninger: 

Mange av konsertene blir forsøkt flyttet til festivalen 2021, eller i verste tilfelle avlyst.

Hva skjer med billettene mine?
De som har kjøpt billett, vil bli kontaktet av festivalen for mer informasjon innen 1. mai. Vi ber om at du ikke tar kontakt med oss – vi jobber med å få på plass det praktiske og vi vil ta kontakt med deg så raskt vi har dette på plass.

Hva om jeg ikke vil ha refusjon?
Vi setter stor pris på alle som vil bidra til at festivalen kommer seg gjennom året.
Mer informasjon om hvordan man kan støtte, kommer via eposten du mottar som billettkjøper.

Vil det bli festival i 2021?
Så fremt restriksjonene oppheves, og det er lov å gjennomføre arrangementer i uke 27/2021, vil det bli festival i 2021.

Jeg har søkt som funksjonær, kan jeg være med neste år?
Alle som har blitt registrert som funksjonærer i 2020 vil få epost med mulighet om å melde seg på neste år.

Jeg er artist, hva skjer?
Vi vil fortløpende ta kontakt med artister. Alle vil få tilbud om å flytte jobben til 2021.

Så får vi se hva de andre jazzfestivalene bestemmer seg for. Natjazz i Bergen (22. – 30. mai), Copenhagen Jazz Festival (3. – 12. juli), Aarhus Jazz Festival (10. – 18. juli), Moldejazz (13. – 18. juli), og alle de andre iherdig arbeidende festivalene. Vi på salt peanuts* bringer nyhetene fortløpende.

Det kan se ut til at man nå bare skal avlyse festivalsommeren 2020, og i stedet se fram til sommeren 2021, og håpe at situasjonen i verden er blitt bedre, og at Kongsberg jazzfestival, og alle de andre fantastiske jazzfestivalene kan gå som planlagt da.

Skriv et svar