Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Kongsbergjazz slipper 2017

KONGSBERG JAZZFESTIVAL, 5.-8. JULI 2017: Så har slippene begynt å komme. Det er nå klart at åpningskonserten til neste års Kongsberg jazzfestival onsdag 5. juli blir med Chick Corea Elektric Band. Med alle de svært positive tilbakemeldingene fra Coreas 75-årsfeiring på klubben Blue Note i New York over åtte uker i oktober, november og desember 2016, kan dette bli moro – selv om Elektric Band ikke er min favoritt blant Coreas mange prosjekter.

Men uansett, bandet vil ikke spille andre steder i Skandinavia, skriver festivalsjef Kai Gustavsen, så her kan det nok bli stor pågang og trøkk. Kanskje like mye som da Elektric Band spilte som del av bursdagsfeiringen på Blue Note 19.-23. oktober:

På fredagen forteller festivalen oss at Dee Dee Bridgewater kommer tilbake. De siste gangene vi hørte henne på Kongsberg var vel i 2005 med sitt franske prosjekt «J’ai deux Amours» og i 2007 med «Red Earth» i Tubaloonen på Kirketorget. Det foreligger ingen informasjon om hvem hun har med seg, men det kommer nok.

I tillegg vet vi jo at Susanna Wallumrød skal holde sin «takk for prisen»-konsert.

To godbiter til slutt:

Torsdag 6. juli får vi høre en unik duo-konsert mellom Ola Kvernberg og Jason Moran. Om det blir noe i nærheten av så bra som duo-konserten i Molde med Ola og Joshua Redman – så blir dette ett av årets høydepunkt. Her er det to lekne musikere som møtes på scenen!

Ved midnatt samme dagen får vi en gjenforening av ett av de tøffeste og morsomste prosjektene i nordisk rock og jazz i dette århundret. I 2004 lanserte supertrioen The Thing et samarbeid med Cato Salsa Experience, med legenden Joe McPhee som gjest, på Kongsberg. Prosjektet Two Bands and a Legend ledet til to EPer og en langspiller.

Torsdag 6. juli er Two Bands and a Legend tilbake der det startet 2. juli 2004 – i Energimølla. Dette blir så hårete som det kan få blitt!

Les mer på kongsbergjazz.no.

Johan Hauknes

Skriv et svar