Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Lars Winther får DJBFA’s hæderspris

Lars Bertolt Winther modtager DJBFAs Hæderspris 2014, for sit organisatoriske arbejde i genreorganisationen JazzDanmark, melder JazzDanmark på sine hjemmesider.

Det er ikke altid, at alderen automatisk siger noget om bedrifterne. På karrierens CV skriver 31-årige Lars Winther sekretariatschef i jazzens samlende genreorganisation, JazzDanmark. Men også en række tillidsposter er det allerede blevet til. Og resultaterne skaber respekt.

Onsdag aften modtog Lars Winther komponisternes særlige hæderspris til et organisationsmenneske inden for kulturen, der har ydet en særlig indsats bag linjerne.

DJBFA / Komponister og Sangskrivere er den største interesseorganisation af danske rettighedshavere indenfor rytmisk musik. Fra jazz til rock og fra nykomponeret elektronisk musik til folkemusikkens rødder.

I sin hæderspristale til Lars Bertolt Winther fremhævede komponist Susi Hyldgaard, der er formand for DJBFAs 1500 professionelle komponister og sangskrivere, at der er tale om en person, der kan den fine mellemting mellem at være både diskret og til stede – og så at få tingene gjort!

– Stille vand er ofte dybt. Han er tillidsvækkende. Man tror på, at man kan få noget op at flyve sammen med ham. Han får ting til af fungere. De vokser og bliver noget større end sig selv. Hvad enten der er tale om at gøre noget for vækstlagene, for kønsfordelingen i rytmisk musik eller for musikeksporten. Og så er han en fremragende musiker og arrangør, lød de rosende ord om Lars Winter blandt andet fra Susi Hyldgaard.

Lars Winther har i øvrigt også været pladeselskabsdirektør. Og titlen som sekretariatschef får følgeskab af både jobbet som komponist, pianist og musikarrangør.

DJBFA uddeler hvert år tre hæderspriser. De andre to gik i år til en stor personlighed inden for jazzen, nemlig Elith «Nulle» Nykjær Jørgensen. Endelig vandt sangeren Shaka Loveless også en pris. Sidste år blev komponisterne Anders Trentemøller og Eivør Palsdottir sammen med genreorganisationen ROSAs daglige leder Gunnar Madsen hædret. I 2012 modtog Marie Key, Jacob Bro og Eskil Romme årets komponisthæderspriser.

Skriv et svar