Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Laurie Anderson/Sexmob: Let X = X

Etter lengre tids arbeid med en opera, og med planlagte bøker, savnet Laurie Anderson det å være på turné, det å spille live musikk for et publikum. Tidlig i 2023 spurte hun derfor gutta i det New York-baserte jazzbandet Sexmob om de hadde lyst til å være med på en turné: «I said to these guys, — Do you want to go out, do a little tour, some old songs, … and improv stuff? And they, — Yeah, why not?».

I juni 2023 turnerte Laurie Anderson og Sexmob i Europa med prosjektet de kalte  Let X = X. Laurie Anderson framfører vokal, keyboards, fiolin og elektronisk bearbeiding. Hun understøttes av kvintetten Sexmob, som består av Steven Bernstein på ventil- og sleidetrumpet, Briggan Krauss på saksofon og gitar, Tony Scherr på bass, Doug Wieselman på treblås og gitar, og Kenny Wollesen på trommer.

De spilte blant annet ved musikkfestivalen i Ravenna 7. juni, i Amsterdam 8. juni, i Barbican Hall i London 11. juni og på Theater des Westens i Berlin 19. juni. 17. juni spilte de på Rockefeller i Oslo, etter konserter i Malmö (15. juni) og Göteborg (16. juni), mens de to dager etter London-konserten spilte Magyar Zene Háza — det ungarske musikkens hus — i Budapest.

Resten av artikkelen kan du lese her. Der kan du også se video fra en av konsertene og lytte til et radioopptak av hele konserten i Ravenna i Italia, 7. juni 2023. Hvilke publikum skrek høyest? Svaret får du ved å følge lenken over.