Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Lina Nyberg ny ordförande till Föreningen Sveriges Jazzmusiker

Jazzsångerskan och kompositören Lina Nyberg valdes på årsmötet i helgen till Föreningen Sveriges Jazzmusikers (FSJ) nya ordförande. Hon efterträder saxofonisten John Högman som drivit föreningens arbete framåt under tio år.

Lina tar som ordförande – förutom sitt gedigna musikerskap – med sig lång erfarenhet av styrelsearbete bland annat från Svenska Musikerförbundet, föreningen IMPRA, SAMI och SKAP.

– Jag hoppas kunna utveckla arbetet för en starkare struktur för jazzmusikerna nationellt och även verka för att knyta samman de initiativ som redan görs för genren. Den svenska jazzen har också en stor del av sin arbetsyta på internationella scener. Det gör den unik i sitt slag och detta borde premieras oftare när Sveriges «stora musikunder» nämns.

FSJ är en av ägarna och grundare av den anrika Jazzklubb Fasching i Stockholm. Förutom att initiera och driva olika former av musikalisk verksamhet, är FSJ en kul turpolitisk organisation som genomfört en lång rad uppvaktningar av allt från kulturministrar till berörda myndigheter.

Skriv et svar